INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

#salarii #sindicate #sporuri #boc

Boc le cere sindicatelor sa accepte taierea sporurilor salariale nelegale

 

Premierul Emil Boc a cerut sindicatelor, la Iasi, sa inteleaga ca salariile nu pot fi marite decat in raport cu resursele bugetare si doar cu eliminarea sporurilor salariale care nu se regasesc in legislatie , dar au fost incluse in contractele colective de munca.

Primul-ministru s-a intalnit cu o delegatie a sindicalistilor care au protestat in fata Prefecturii Iasi, afirmand la finalul discutiei ca dialogul va continua, dar ca legile reformei trebuie aplicate pentru ca Romania sa poata depasi criza economica, informeaza Mediafax.

Premierul a amintit ca verificarile Curtii de Conturi au indicat ca in contractele colective de munca au fost incluse diferite sporuri salariale care nu se regasesc in legislatie, precum sporul de zambet, si a insistat ca acestea trebuie eliminate prin aplicarea Legii de salarizare unitara.

"Noi trebuie sa ascultam toate sindicatele, dar Guvernul trebuie sa fie aparatorul intregii tari. Cer dialog in continuare la toate palierele, astfel incat sa putem gasi o solutie", a spus Boc.

Miercuri, la Iasi, peste 250 de sindicalisti ieseni din cadrul Federatiei " Spiru Haret " si Sanitas au protestat in fata Prefecturii, in timp ce premierul Emil Boc discuta cu reprezentanti ai administratiei locale.

Presedintele Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, a declarat ca profesorii cer ca veniturile angajatilor din invatamant sa nu fie diminuate si sa fie puse in aplicare sentintele judecatoresti privind acordarea majorarilor salariale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea