Financiar

#active #bani #pensii_private

Activele fondurilor de pensii vor atinge 6,09 mld. lei in decembrie 2010

Fondurile de pensii private obligatorii si facultative vor atinge, la finele anului, un nivel al activelor de 6,09 miliarde de lei, ponderea acestora urmand sa ajunga la 1,13% in Produsul Intern Brut, potrivit estimarilor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Ponderea activelor fondurilor de pensii in PIB a ajuns la 31 martie la 0,6%, in crestere fata de 0,51% la inceputul trimestrului. Comparativ cu martie 2009, ponderea activelor fondurilor de pensii in PIB a crescut de peste doua ori, de la 0,26%. Tinand cont de o rata de crestere a activelor de 4,14% lunar, putem estima pentru sfarsitul anului un nivel al activelor totale detinute de fondurile de pensii de 6,09 miliarde de lei, cu o pondere de 1,13% in PIB", se arata intr-o analiza al CSSPP disponibila pe site-ul institutiei.

Valorile PIB luate in calcul de Comisie sunt 505,503 miliarde de lei - pentru 2009 si 538,917 miliarde de lei - pentru 2010, afisate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Potrivit datelor CSSPP, activele nete ale fondurilor de pensii private au ajuns la 3,21 miliarde de lei la finele lunii martie, in crestere cu 8,7% fata de 28 februarie.

Fondurile de pensii private obligatorii ( Pilonul II ) au cumulat active nete de 2,967 miliarde de lei, in urcare cu 8,8% fata de luna februarie.

Numarul contributorilor pe Pilonul II a crescut cu 0,65% in luna martie, la 5,004 milioane.

Pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), activele nete ale celor 13 fonduri de profil totalizeaza 246,1 milioane de lei, avansul fata de luna februarie fiind de 7,8%, in timp ce numarul contributorilor a crescut cu 1,82%, la 193.793 persoane.

Primele contributii la Pilonul III au fost virate in mai 2007, iar pe Pilonul II un an mai tarziu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului