Financiar

#fondul proprietatea #actionari #consiliu de administratie #despagubiri

Actionarii Fondului Proprietatea cer revocarea Comisiei pentru selectia administratorului

Trei actionari, care detin 10,62% din capitalul social al Fondului Proprietatea, vor sa se adopte in AGA o hotarare prin care sa se solicite primului ministru revocarea membrilor Comisiei pentru selectarea administratorului si inlocuirea lor cu membri ai Consiliului de Supraveghere.

"Georgia Palade Van Dusen, in calitate de actionar al Fondului Proprietatea si de unic reprezentant al actiunilor pe care le detine impreuna cu Philip Palade si Loreen Ellen Malaxa (1.080.578.003 actiuni reprezentand 7,588% din capitalul social al societatii).

Alaturi de acestia Grantelast Limited (care detine 2,7721% din capitalul social al FP) si Steven Ausnit (care desine 0,2647% din capitalul social al Fondului cer sa se includa pe ordinea de zi a AGA convocate pentru data de 15 decembrie 2008 adoptarea unei hotarari prin care adunarea generala ordinara a actionarilor sa solicite primului ministru revocarea membrilor Comisiei pentru selectarea managerului de fond si inlocuirea acestora cu membri ai Consiliului de supraveghere", a anuntat, miercuri, avocatul Corin Trandafir, partener la firma de avocatura Rubin Meyer Doru Trandafir, care reprezinta interesele mostenitorilor familiilor Malaxa si Auschnit, citat de NewsIn.

Aceasta solicitare urmeaza sa fie supusa votului adunarii generale ordinare a actionarilor in cazul in care documentatia necesara desfasurarii procedurii de selectare a managerului de fond nu va fi publicata in Monitorul Oficial cel tarziu pana pe 15 decembrie.

Actionarii Fondului Proprietatea se vor intalni, pe 15 decembrie, pentru revocarea lui Catalin Doica din consiliul de supraveghere, modificarea actului constitutiv al societatii prin modificarea obiectului de activitate si a capitalului social, stabilirea datei de 30 decembrie 2008 ca data de inregistrare si o informare asupra procedurii de selectie a societatii de administrare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea