Financiar

#idei de afaceri #incepere afaceri #buget redus

5 idei de afaceri pe care le poti incepe cu buget redus

De cate ori te-ai gandit sa incepi o afacere, insa ai renuntat din cauza bugetului? Daca ai ajuns sa citesti acest articol, probabil ca ai trecut deja prin asta, dar inca te gandesti sa intri in lumea antreprenoriatului. Ei bine, esti in locul potrivit, deoarece ne-am propus sa iti venim in ajutor cu unele idei de business pentru care nu ai nevoie de cifre cu foarte multe zerouri. Surprinzator sau nu, exista o multime de lucruri pe care le poti face si care nu necesita neaparat investitii initiale prea mari. Iata cateva exemple de afaceri ce pot fi demarate cu bani putini:

1. Activitati de consultanta

Unul dintre cele mai simple domenii unde poti activa, fara sa ai nevoie de un buget considerabil, este cel al consultantei. Initial, ai nevoie de bani doar pentru a investi in tine, adica trebuie sa urmezi cateva cursuri pentru a te specializa intr-un anumit sector. Asadar, poti opta, printre altele, pentru consultanta in protectia muncii, consultanta financiara, consultanta pentru implementarea serviciilor de marketing online sau pentru planificarea vacantelor. O idee promitatoare de afaceri o reprezinta consultanta in domeniul fitness si alimentatie, foarte multi oameni fiind interesati de un stil de viata echilibrata. Practic, ai la dispozitie o gama variata de domenii in care te poti specializa daca vrei sa devii consultant.

2.  Servicii de curatenie

Timpul este inamicul nostru, al tuturor. Traim in secolul vitezei, oamenii sunt in permanenta ocupati si reusesc, cu greu, sa faca fata treburilor zilnice. Ideea de afacere care infloreste tot mai mult la noi in tara este cea in domeniul curateniei. Foarte multe persoane apeleaza la astfel de firme, periodic sau ocazional, ca sa nu mai piarda zile intregi pana pun totul la punct. In acest sens, te poti adresa persoanelor fizice si firme care au nevoie de igienizare acasa, la birou, in hale de productie, scari de bloc sau alte tipuri de spatii.

3. Organizare de evenimente

Daca ai abilitati foarte bune de comunicare si coordonare, porneste o afacere in sectorul serviciilor de planificare si organizare de evenimente. Investitia intr-un astfel de business este minima si trebuie concentrata, in special, in crearea unei bune reputatii. Poti organiza evenimente de business, petreceri pentru copii ori alte tipuri de party-uri private, nunti, botezuri, aniversari sau orice sarbatoare pe care isi doresc sa o celebreze clientii tai.

4. Cursuri pentru diferite discipline

La fel ca si in domeniul consultantei, ai o multime de optiuni daca vrei sa incepi o afacere in acest sector. In ultima perioada, sunt la mare cautare cursurile online, asa ca daca stii anumite limbi straine sau te pricepi la dans modern, muzica ori tehnologie, poti impartasi cunostintele tale si altor persoane. Cursurile pot fi inregistrate sub forma de video sau scrise ca ghid ori prezentate fizic sau prin videoconferinta. Investitiile in echipamente nu sunt foarte mari, iar, pe langa acestea, s-ar putea sa mai ai nevoie de bani pentru promovare.

5. Asistenta virtuala

In conditiile in care foarte multe persoane lucreaza de acasa, automat exista si oameni care nu se pot organiza singuri. Prin urmare, poti sa-i ajuti sa-si planifice activitatile zilnice, sa isi gestioneze mai bine sarcinile ori sa-si stabileasca deplasarile in interes de serviciu. Practic, ai posibilitatea de a desfasura, de la distanta, activitati de asistenta virtuala pentru toti cei care nu reusesc sa fie la zi cu propriul calendar sau, de ce nu, care nu stiu cum sa utilizeze anumite softuri si pograme informatice.

Daca vrei sa intri in lumea antreprenoriatului, incearca sa faci, in general, ceea ce iti place sau sa desfasori activitati la care te pricepi foarte bine. Ideile bune nu au nevoie doar de investitii semnificative, ci pot fi puse in miscare si cu creativitate, curaj, incredere si bani mai putini. Totusi, odata ce ti-ai lansat o afacere, ai grija sa iti incasezi facturile la timp, daca vrei sa evoluezi. Ai nevoie de resurse pentru a supravietui si a te dezvolta, asa ca poti recupera facturile neincasate cu Redbill, mai ales ca fiecare zi de intarziere poate reprezenta o piedica in progresul businessului tau.

Sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1454165804606-c3d57bc86b40?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=2550&q=80

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea