Financiar

#prima casa #locuinta #constructie

12 banci au intrat in programul "Prima Casa" de construire a locuintelor de la zero

Premierul Emil Boc a declarat joi ca pana acum 12 banci au intrat in programul "Prima Casa" de construire a locuintelor de la zero, iar presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, Aurel Saramet, a precizat ca exista deja lucru cu o banca doua dosare, onformeaza NewsIn.


"In privinta programului "", varianta B, a constructiei de la zero, m-am informat astazi - si domnul presedinte Saramet poate sa confirme - ca 12 banci au semnat deja conventiile cu Fondul pentru a putea da credit de 70.000 de euro sau euro cu garantia statului pentru constructia de la zero: BRD, Banca Transilvania , CEC...", a declarat premierul Boc, dupa o intalnire cu reprezentantii Fondului National de Garantare pentru IMM-uri.

"De aici inainte, si eu ma duc pe firul apei. Deci din partea statului, practic am facut tot ce ne cerea legea. Conventiile au fost semnate. Acum as vrea ca si bancile sa raspunda prompt la acest program de finantare a constructiei locuintelor de la zero, iar cele 12 banci care au semnat sper sa isi mediatizeze cat mai repede cu putinta si sa-si puna la dispozitie conditiile tehnice pentru ca oamenii sa poata accesa acest program", a mai spus primul-ministru.

Emil Boc a sustinut ca stie cat dureaza eliberarea autorizatiilor de constructie , sugerand ca atunci cand bancile vor fi mai interesate de acest program, cei interesati ar putea obtine mai usor documentele respective.

"Inteleg si eu ca am fost primar ca emiterea unei autorizatii de constructie dureaza de la o luna la cateva luni. Dar din moment ce bancile ar putea fi mult mai active, s-ar putea ca si cei interesati sa obtina mai usor autorizatiile de constructie. Acum am inteles ca foarte multi sunt in perioada de informare, tatonare, cer detalii de la banci, detalii de la constructori, se intereseaza si urmeaza ca dupa luna august toate acestea sa intre in linie dreapta", a explicat seful Executivului.

La randul sau, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet, a precizat ca Fondul are deja in lucru cu BRD doua dosare pentru constructie de locuinta noua .

"Cele doua dosare sunt la banca. Lucram cu banca acum pentru a stabili detaliile. Sunt foarte multe documente. Cele doua dosare au beneficiat de faptul ca au avut un proiect in prealabil si au beneficiat de autorizatia de constructie.

O problema pe care trebuie sa o inteleaga toata lumea este ca, indiferent daca o banca are sau nu o structura informatica pusa la punct - din perspectiva noastra, suntem gata si maine sa prelucram - sunt cateva documente care presupun timp. Nu pot fi acceptate documentele ca fiind valide, nici la banca, nici la noi, daca, de exemplu, nu exista autorizatia de constructie.

Desigur, stiti ca o autorizatie de constructie , cel putin la nivelul Bucurestiului, are o perioada destul de lunga pentru a putea fi obtinuta", a declarat Saramet.

El a mai precizat ca in afara de cele 12 banci mai sunt cateva care au fost deschise si care au spus ca, pentru moment, nu vor intra in acest program.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea