Carti pentru copii, care ii ajuta sa invete lucruri noi
Fara indoiala, iti doresti ca fiul sau fiica ta sa indrageasca si sa inteleaga stiinta de la o varsta cat mai frageda. Astfel, vor creste sansele de a-si construi o cariera de succes cand va creste si, in acelasi timp , va intelege mai usor si mai rapid tot ceea ce se intampla in lumea din jur. Acesta este rolul uneia dintre cele mai indragite carti pentru copii: „Experimente stiintifice care te lasa cu gura cascata“, de Thomas Canavan. Sunt redate tot felul de proiecte distractive, insotite de instructiuni usor de urmat, de fotografii si diagrame clare. Iata unele dintre cele mai fabuloase experimente: catapulte de masa, oua "saltarete", mere "mumificate" si rachete cu otet.
„Gramatica limbii romane ca o poveste“ ii ajuta pe copii, in numai 72 de pagini, sa invete sa vorbeasca fara a comite greseli. Le prezinta notiunile si regulile cele mai importante, astfel incat sa se familiarizeze si sa-si consolideze conceptele de baza ale morfologiei limbii romane. De asemenea, volumul realizat de Ohara Donovetsky contine si scurte exercitii, prezentate insa intr-un mod cat se poate de atractiv, ca niste jocuri. Ele inlesnesc aplicarea imediata si retinerea fiecarei reguli explicate in carte. Exista si un inventar al celor mai frecvente greseli, astfel incat micutii vor reusi sa evite inclusiv capcanele care le dau batai de cap chiar si vorbitorilor adulti, experimentati.
Carti pentru copii, care dezvolta imaginatia
Lectura nu contribuie doar la dezvoltarea mintii si a capacitatii de intelegere, ci si la crearea unui suflet frumos si a unei imaginatii bogate. Un astfel de rol il indeplinesc cele mai indragite povesti din istorie, precum editia completa din „Cartea junglei“, scrisa de Rudyard Kipling. Este vorba despre 7 povesti care le vor permite micutilor sa ii cunoasca pe prietenii si pe dusmanii micutului Mowgli, puiul de om pierdut in jungla indiana. Vor fi, fara indoiala, fascinati de dansul nocturn al elefantilor, ascuns privirii oamenilor, sau de aventurile neinfricatei manguste.
„Vrajitorul din Oz“ este o alta poveste celebra, care nu se va demoda niciodata. Ea prezinta aventurile lui Dorothy, fetita din Kansas luata pe sus de o tornada, alaturi de catelusul Toto, si ajunsa pe taramul magic de dincolo de curcubeu. Omul de tinichea, Leul cel fricos si Sperietoarea de Ciori arata ce se intampla atunci cand iti lipsesc calitatile fizice, emotionale sau intelectuale, iar intalnirea plina de semnificatii cu Vrajitorul din Orasul de Smarald vorbeste despre increderea in fortele proprii si despre puterea adevaratei magii.
Lectura diferitelor categorii de carti pentru copii ajuta, in acelasi timp, mintea si sufletul unui micut aflat in plina dezvoltare. Hraneste-l in primii ani de viata si se va dezvolta frumos si armonios!
FOTO: freepik.com
Advertorial