Activitati pentru copii

#ateliere copii #festival copii

Aproape 4000 de copii si adulti au participat la atelierele de educatie de la Festivalul Copilariei EduFortress 2023 – Cetatea de Scaun a Sucevei

Clasicul si modernul si-au dat mana in a le oferi copiilor, tinerilor si familiilor lor perspectiva unor noi moduri de invatare, bazate pe joaca, spirit de echipa, puterea povestilor, terapie si dezvoltare prin arta, combinate cu ateliere de tehnologie. Educatia analoga si cea digitala s-au impletit in mod inspirat, in cadrul a peste 70 de ateliere de invatare organizate de Centrul de Dezvoltare Personala si Profesionala EduMax, in cadrul proiectului Generatia TehnoWorld. EduFortress 2023 – Childhood Festival – Generatia Tehnoworld a beneficiat de parteneriatul cu Muzeul National al Bucovinei.

Ziua Internationala a Copilului petrecuta de copii, adolescenti si adulti in Cetatea de Scaun a Sucevei demonstreaza valoarea educatiei non-formale in viata elevilor din Romania. Chiar daca nu e solutia completa la problemele sistemului de educatie formala, poate oferi raspunsuri si solutii la numeroasele limitari cu care se confrunta scoala de azi.

„Toti am fost copii si asa cum stim, copilaria pune primele insemne pe comportamentul, obiceiurile si atitudinile noastre, de aceea a fost o provocare sa organizam Festivalul Copilariei EduFortress - Childhood Festival la Cetatea Sucevei si sa stabilim un echilibru intre educatie si distractie", a declarat, in numele echipei de la EduMax, profesoara Elena-Manuela David, coordonatoarea proiectului Generatia TehnoWorld.

EduFortress - Childhood Festival 2023 – Generatia TehnoWorld este un eveniment dedicat copiilor, adolescentilor, familiilor, care reuneste artisti, animatori socio-educativi, oameni implicati civic si colaboratori entuziasti, care au oferit participantilor o varietate de 70 de ateliere interactive in care creativitatea, logica, sustinerea emotionala, comunicarea in limba engleza, storytellingul, dezvoltarea abilitatilor de viata si spirit civic, invatarea experientiala, rezolvarea de probleme, dezvoltarea personala, gestionarea stresului, parentingul, robotica, invatarea cu ochelarii VR, elementele de programare si siguranta cibernetica, atelierele de reportaje TV, teatrul, jocurile  logice si de strategie, sportul, desenul, pictura, muzica, tehnicile de lucru manual, elementele de prim ajutor, lectura, conversatiile de business si leadership, elementele de eticheta, gradinaritul si dansul au oferit experiente de invatare utile si distractive.

Printre invitatii de seama se numara maestrul Mihai Pinzaru PIM, actorul, regizorul si percutionistul Orlando Petriceanu, Maria si Gabriela Teisanu care au regizat un moment in memoria compozitorului bucovinean Ciprian Porumbescu. Atelierele sustinute de acesti artisti au fost asaltate de copii, ceea ce demonstreaza ca arta si spectacolul de calitate raman un pilon de baza in educatie.

EduFortress 2023 – Childhood Festival – Generatia TehnoWorld este un proiect dedicat comunitatii de copii si parinti din zona judetului Suceava, sustinut de compania TehnoWorld. Participarea la ateliere a fost gratuita si deschisa tuturor vizitatorilor pe baza biletului de intrare in Cetatea Sucevei. La festival au participat si 200 de invitati din zona Falticeni, 300 de copii din zone defavorizate si alti 30 de copii cu cerinte educationale speciale.

Intregul program al activitatilor si denumirile atelierelor si trainerilor pot fi consultate aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau