Evenimente

#lansari de carte #muzica #evenimente culturale #arta

LIBfest, program irezistibil de carte, muzica si arte, in Brasov, in perioada 3-6 august

LIBfest, editia 2023 – Targ de cArte si Experiente Culturale organizat de Libris Cultural, asociatia care face parte din grupul Libris – isi deschide portile joi, 3 august, in Brasov. Irina Rimes, Vita de Vie, Ada Milea, Fara Zahar, Alina Manole, Opera Brasov si multi altii, urca pe scena LIBfest, din Piata Sfatului Brasov si invita publicul sa descopere 4 zile de maraton cultural, cu dialoguri fata in fata, lansari de carte, concerte, ateliere, conferinte si mii de carti de rasfoit.

LIBfest propune si in aceasta vara o suita de experiente culturale diverse ce au loc in Brasov in cele 4 zile. Concerte, lansari si intalniri cu autori, peste 100 de edituri reprezentate, sesiuni de lectura si actiuni inedite pentru cititori precum Blind date with a book, sunt doar cateva dintre manifestarile culturale ce au loc simultan in perioada 3-6 august in Piata Sfatului, la libraria St.O. Iosif si la Centrul Cultural Reduta din Brasov, intre orele 10.00 si 22:00. O parte dintre evenimente vor putea fi vizionate de catre cititorii din intreaga tara, online, pe retelele de socializare ale Asociatiei Libris Cultural.

Pentru noi, ca librari, targurile de carte sunt unele dintre cele mai importante evenimente ale anului, insa cititorii ne aduc aminte de fiecare data ca aceste contexte sunt mult asteptate, in aceeasi masura, si de catre ei. LIBfest ofera prilejul oricarui iubitor de literatura sa-si intalneasca autorii preferati, sa descopere noutati literare si sa intre in dialog cu scriitorii pe care i-a citit. Ne-am dorit ca si anul acesta sa ne adresam tuturor cititorilor, fie ca vorbim despre cei aflati la primele litere din abecedar sau despre cei ale caror biblioteci par din ce in ce mai neincapatoare, astfel ca, pe langa lansari, dialoguri cu autori sau concerte aducem in Piata Sfatului o serie de ateliere de creatie, de lectura si dezvoltare personala, a precizat Augusta Onita-Bagoly, Director Evenimente LIBfest.

Organizatorii vor intampina cititorii cu cele mai apreciate titluri atat in limba romana cat si in limba engleza, cu bestsellere captivante sau cu cele mai indragite carti pentru copii. Pe langa oferta de carte, iubitorii de lectura sunt invitati sa descopere o selectie fascinanta de CD-uri, audiobooks si obiecte speciale, de la cani cu povesti, ghiozdane si tricouri inspirate din cele mai populare seriale sau volume.

Lansari de carte si reduceri

Printre lansarile de carte si intalnirile cu autorii ce vor avea loc in cadrul LIBfest se numara Convorbiri cu Gabriela Adamesteanu, lansarea cartii „Lebada neagra de pe Balaton” / „The Black Swan on Lake Balaton” de Romeo Couti, lansarea volumului „Stapanirea complexitatii” de Andrei Marga, lansarea celor doua volume „Un dulau si un arici la psihoterapie de cuplu” de Laura Panazan, dialogul pe baza volumului „Brancusi, dragostea mea!” de Claudia Motea, lansarea jurnalului „Cartea pasilor. Convorbiri cu Laurentiu-Ciprian Tudor” de Laurentiu-Ciprian Tudor si Liliana Ursu, dialogul pe baza romanelor „Diavolul din Freisetzburg” de Roxana Ruscior, „Neuroleptic” de Dorian Dron si „Hotul din Curtea Miracolelor” de Adrian Majuru si multe altele.

Printre oamenii apropiati cartilor care intra in dialog cu cititorii in cadrul acestei editii, se numara Parintele Constantin Necula, Niculina Gheorghita, Dr. Cristian Andrei, Cristian Muntean, Adrian Lesenciuc si multi altii.

Cititorii sunt invitati sa viziteze standurile celor mai cunoscute edituri din Romania. Editurile Humanitas, Polirom, Rao, Corint, Trei, Creator, Litera, Curtea Veche, Grup Editorial ART, Nemira, Tritonic si multe altele pun la dispozitia vizitatorilor LIBfest peste 10.000 de titluri, dintre care noutati, top vanzari si carti la reducere.

Experiente culturale variate: carte, concerte, conferinte si ateliere creative

LIBfest, editia 2023, isi propune sa ofere pasionatilor de lectura o experienta culturala cu adevarat memorabila. Festivalul aduce in prim plan, pe langa cele mai asteptate lansari de carte si dialoguri cu cititorii, multe surprize si momente speciale.

Irina Rimes, Vita de Vie, Ada Milea, Fara Zahar, Alina Manole, Opera Brasov - sunt doar cateva dintre numele care vor acompania muzical vizitatorii LIBfest in cele 4 zile de targ.

Nici cei mai mici iubitori de arta si cultura nu sunt uitati. Libris Cultural a pregatit pentru copiii prezenti in Piata Sfatului o serie de ateliere de lectura, pictura, ilustratii si caligrafie, precum si un moment dedicat acestora sustinut de Mirela Retegan si de mascotele Zurli.

Cultura si caritate: Libris Cultural si Hospice invita cititorii la blind date with a book

Publicul este invitat la un Blind date with a book, in beneficiul Hospice Casa Sperantei. Cartile sunt oferite de catre editurile participante, in colaborare cu Libris, iar fondurile obtinute in urma achizitiilor de carti surpriza vor fi oferite organizatiei in cauza pentru continuarea proiectelor de caritate.

Programul complet al LIBfest, precum lansarile de carte, conferintele, atelierele si dialogurile, alaturi de intreaga lista de standuri, sunt disponibile pe site-ul www.libriscultural.ro. LIBfest este un eveniment organizat prin Asociatia Libris Cultural, finantat de Consiliul Judetean Brasov, cofinantat de Primaria Municipiului Brasov, sustinut de libris.ro, in parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov, Camera de Comert si Industrie Brasov, filiala Brasov a Uniunii Scriitorilor din Romania si Centrul Cultural Reduta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea