Evenimente

# fobie sarpe #seminar gratuit #fobie #seminar

Inedit! Un seminar naturalistic gratuit persoanelor cu fobie de serpi va avea loc la Bucuresti

Doru Panaitescu, blogger pasionat de fotografie de natura, va sustine un seminar naturalistic vineri, 15 martie, in Bucuresti, informeaza un comunicat.

 

Autor al mai multor carti despre pasari din lunca si Delta Dunarii, fotograf de natura si naturalist amator, Doru Panaitescu sustine de mai multi ani de zile cauza animalelor salbatice prin diverse actiuni educative, seminarii gatuite, expozitii foto, aparitii la radio si televiziune, pe blogul personal sau pe Facebook.   

Doru Panaitescu spera ca prin astfel de actiuni sa schimbe perceptia gresita pe care publicul larg o are despre reptile in general si despre serpi in particular.

“Serpii starnesc oamenilor doua sentimente puternic antagonice – fie de fascinatie, fie de teama necontrolata. Daca pana acum am tinut seminarii si prelegeri pentru pasionatii de fotografie care vor sa vada serpi si alte reptile, ma adresez si celor cu fobie de reptile vina si sa asculte povestea acestor fascinante animale. Acest seminar a avut loc si acum 5 ani, dar e momentul sa reiau subiectul, pentru ca numarul celor ce au aceasta fobie nu este deloc neglijabil, inclusiv in randul persoanelor educate, care sunt active si practica diverse activitati in aer liber. Iar cel mai bun argument ca voi vorbi pe limba si pe intelesul celor cu teama de serpi este faptul ca mie insumi mi-e frica de serpi”, a spus Doru.

La seminar vor fi prezenti doar oameni, nu si serpi, reptilele fiind prezente doar in fotografii. Daca acest seminar va avea succes la public, el va fi repetat si in alte orase din tara. De asemenea, Doru Panaitescu intentioneaza sa ofere sprijin logistic si altor pasionati din alte tari pentru initiative similare, pentru ca teama de serpi face ca multi oameni din intreaga Europa (indiferent de cat de “civilizata” ar putea parea tara respectiva) sa manifeste cruzime nejustificata fata de reptile, nevoia de educatie naturalistica fiind acuta la nivelul intregului continent.

Seminarul gratuit de vineri, 15 martie 2024 va fi gazduit de F64Sudio, o companie de servicii si solutii software, care s-a implicat in multe alte proiecte si initiative ale fotografilor romani. Intrarea este libera, cu inscriere prealabila pe pagina evenimentului creata special pe Facebook (link - https://www.facebook.com/events/1458807051658960/).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea