Evenimente

#seri literare #Deznodamantul nu conteaza

AFC si revista Fictiunea OPTm reia seria intalnirilor literare, sub genericul “Deznodamantul nu conteaza”

Asociatia Creatorilor de Fictiune (AFC) si revista Fictiunea OPTm, in colaborare cu Muzeul Varstelor - Casa Filipescu-Cesianu – si MMB reia seria intalnirilor literare, sub genericul “DEZNODAMANTUL NU CONTEAZA”.

 

Intalnirile din gradina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151) se desfasoare cu regularitate in fiecare miercuri seara. Este vorba despre dialoguri, polemici, mini-conferinte, lecturi etc. dedicate atat literaturii contemproane cat si antropologiei urbane.  

De fiecare data, in cadrul evenimentului, publicul este invitat la o lectura „unde se deschide cartea”, dar si la alte momente, precum o scurta istorisire in care deznodamantul nu are importanta, ori o polemica. Seara se incheie cu o poveste a unui obiect din muzeu.  

Tema intalnirii de saptamana 26 iulie este: “Cum sa scriem o poveste. Mini-atelier”, pornind la recentul volum „Femei, barbati si faptele lor”, carte colectiva, care aduce 16 perspective naratologice (Litera, BPC, 2023, coord. Ligia Parvulescu) .

Invitati: cativa dintre semnatarii povestirilor din volum: Allex Trusca, Emilia Toma, Petre Nechita, Dorian Dron, Alina Pavelescu si Ligia Parvulescu.

In dialog cu un cititor de elita: Alina Nitu.

In deschidere, poeta Mihaela Stanciu citeste unde se deschide cartea.

Modereaza Adriana Irimescu.

„Deznodamantul nu conteaza” este un eveniment organizat de Asociatia Creatorilor de Fictiune, revista Fctiunea OPTm si Muzeul Varstelor -Casa Filipescu-Cesianu. S-a bucurat de succes de-a lungul anului trecut, desfasurandu-se in fiecare saptamana. Printre invitati s-au numarat: Doina Rusti, Radu Aldulescu, Adrian Majuru, Liviu G. Stan, Ligia Parvulescu, Ema Stere, Andrei Novac, Cristian Fulas, Cristina Bogdan, Lucian Mindruta, Alina Pavelescu, Cosmin Perta, Ioana Miron, Eugen Istodor, Florin Spataru, Allex Trusca, Ionut Geana, Adriana Irimescu, Diana Gavra, Cristian Toporan, Dan Mircea Cipariu, Dinu Flamand, Ema Stere, Roxana Dumitrache, Cosmin Perta si multi altii.

Intrarea este libera.

Un eveniment creat de ACF, Fictiunea OPTm si Muzeul Varstelor

https://asociatia-creatorilor-de-fictiune.ro/index.html

https://fictiunea.ro

https://muzeulbucurestiului.ro/casa-filipescu-cesianu.html

Parteneri media: Cultura, Urban, editura Litera, Radio TANANANA, Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, ICarte-IParte, Agentia de Carte, Verbs Describe Us. Adevarul de weekend, Rasfoiala.ro, Acasa.ro

Eveniment filmat de Pintadera Film.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea