Evenimente

#viena magic #craciun vienez #concert vienez

Concertul “Craciun Vienez - Viena Magic” – Magia Craciunului pusa in scena de orchesta Johann Strauss Ensemble sub bagheta maestrului dirijor, Russell McGregor

Pe 22 decembrie, scena Salii Palatului din Bucuresti devine locul in care sunetul muzicii clasice se intalneste cu magia sarbatorilor de iarna. Cu o traditie de peste 17 ani, cel mai asteptat concert de Craciun, sustinut de muzicienii desavarsiti ai orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor.

 

Celebrii muzicieni ai orchestre austriece vor veni insotiti de doi invitati speciali, soprana Paula Jeckstadt si baritonul Michael Havlicheck, pentru a transforma spectacolul intr-o experienta muzicala de neuitat.

Noul concept al concertului de Craciun vienez,  „VIENA MAGIC”, creat special pentru publicul din Romania, este o celebrare a elegantei si traditiei muzicii clasice, cu accent pe creatiile remarcabile ale familiei Strauss. Programul variat de muzica clasica, cuprinde valsuri iubite de zeci de generatii si arii de opera ce apartin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I si II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.

Sunetul tipic austriac al orchestrei, virtuozitatea dirijorului Russel McGregor imbinate armonios cu povesti captivante si momente fine de umor, reprezinta garantia unui spectacol total ce va introduce audienta in atmosfera specifica a sarbatorilor de iarna. Fiecare nota cantata sub bagheta maestrului Russell McGregor este ca un colind muzical, care aduce bucurie si emotie in sufletele ascultatorilor.

Prim solist si dirijor al concertelor unice sustinute de Johann Strauss Ensemble este Russell McGregor, talentatul si charismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena.  Nascut in Oxford, dar crescut in Melbourne, Australia, Russell a inceput sa studieze vioara de la varsta de 7 ani si din 1992 Russell locuieste in Viena. Sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi si multi altii.  Russell McGregor detine si canta la o vioara fabricata de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadus Mozart.

Cu o reputatie stralucitoare, Orchestra Johann Strauss Ensemble este cunoscuta pentru interpretarile sale magistrale ale compozitiilor clasice. Fiecare muzician aduce la viata pasiunea si devotamentul fata de arta, contribuind la crearea unei atmosfere unice. Fondata in anul 1985, orchestra este alcatuita dintre cei mai talentati muzicieni din Austria, multi dintre acestia  fiind de nationalitati diferite,  dar cu totii colaborand cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg. Cu bagheta sa fermecata, maestrul Russell McGregor confera unicitate fiecarui concert si nu doar ca ghideaza orchestra cu maiestrie, dar transmite si propria sa pasiune pentru muzica, creand o conexiune speciala cu publicul.

Concertul „Craciun Vienez - Viena Magic” sub conducerea dirijorului Russell McGregor, este o calatorie sonora care incanta, impresioneaza si marcheaza inceputul sarbatorilor de iarna intr-un mod cu adevarat memorabil. Ca in fiecare an, publicul din Romania se va bucura de fiecare nota, va respira magia si va simti emotia unui concert de exceptie.

Turneul national „Craciun Vienez - Viena Magic” incepe pe 11 decembrie la Brasov la Sala Patria, continua pe 12 decembrie la Cluj - Napoca (Cinema Florin Piersic), pe 13 decembrie orchestra ajunge la Arad la Teatrul Ioan Slavici, pe 14 decembrie la Oradea la Biserica Baptista Speranta, pe 16 decembrie, Viena Magic ajunge pentru prima data la Ploiesti la Palatul Justitiei, urmand ca pe 18 decembrie sa fie intampinata de publicul din Ramnicu Valcea la Filarmonica Ion Dumitrescu, iar din 19 decembrie pana pe 21 decembrie, orchestra Johann Strauss Ensemble va sustine 3 concerte in Bulgaria ( 19 decembrie -Plovdiv, 20 decembrie - Sofia si 21 decembrie – Ruse).

Biletele pentru concertul „Craciun Vienez- Viena Magic” ce va avea loc pe data de 22 decembrie, ora 20:00 la Sala Palaului, se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro, ticketnet.ro, www.salapalatului.ro, www.eventim.ro si la casa de bilete a Salii Palatului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea