Evenimente

#can art festival #can art

Can Art&Design Festival, cel mai longeviv concurs de reciclare creativa din Romania, anunta o noua editie cu premii in valoare de 3600 euro

Can Art&Design Festival (CADF), initiativa prin care Asociatia Alucro foloseste creativitatea artistilor ca platforma pentru promovarea refolosirii dozelor din aluminiu, continua si in 2022, cu o editie care incepe astazi.

Tema concursului consta in realizarea unor tablouri sau sculpturi/instalatii folosind doze din aluminiu. Concursul promoveaza reutilizarea dozelor din aluminiu intr-un mod inedit, prin crearea de lucrari care vor fi expuse in cadrul unor expozitii temporare in spatii publice, cu scopul de a educa populatia cu privire la colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Concursul face parte dintr-o ampla actiune la nivel national prin care se urmareste constientizarea si responsabilizarea publicului larg cu privire la acest tip de material reciclabil.

Prin acest concurs avem posibilitatea de a comunica si de a invata unii de la altii, de a experimenta si dezvolta solutii pentru reducerea cantitatii de deseuri din viata de zi cu zi.

De-a lungul celor opt editii ale concursului CADF am adus o abordare diferita asupra reciclarii, combinand imaginatia, creativitatea si simtul artistic cu dragostea pentru natura. ” declara Adina Magsi, Director General, Asociatia Alucro.

Premiile oferite sunt in valoare totala de 3600 euro si vor fi acordate in cadrul celor doua categorii ale concursului: trei premii in valoare de 700 euro fiecare pentru sectiunea sculpturi/instalatii si trei premii in valoare de 500 euro pentru sectiunea tablouri. Lucrarile castigatoare vor fi incluse in expozitia mobila Can Art&Design Festival (CADF) care se va desfasura in mai multe locatii din tara si de peste hotare, beneficiind astfel de recunoastere nationala si internationala.

Inscrierea in concurs se poate face pe baza unui minim de 4 fotografii care sa evidentieze lucrarea realizata insotite de o scurta descriere, pana la data de 13 mai 2022. Conditiile departicipare si specificatiile tehnice privind realizarea lucrarilor se regasesc in regulamentul oficial al concursului, disponibil pe site www.canartdesignfestival.ro si pe conturile de social media asociate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea