Evenimente

#expozitie caritabila #celula de arta #ucraina #razboi

Peste 65 de artisti militeaza impotriva razboiului la Celula de Arta

Galeria neconventionala Celula de Arta si Carol 53 gazduiesc, intre 12 martie si 2 aprilie, expozitia caritabila Bombe si oameni. Artisti uniti impotriva razboiului / Bombs and Humans. United Artists against War, in care peste 65 de artisti romani si ucraineni militeaza pentru pace, iau atitudine impotriva razboiului din Ucraina, impotriva razboiului, impotriva tuturor armelor de ucidere si a orgoliului firii omenesti care naste razboaie. Vernisajul va avea loc sambata, pe 12 martie, de la ora 16:00, in Bucuresti (B-dul Carol nr. 53).

 

“Situatiile de criza genereaza reactii de criza, cu sufletul la gura. Artistii, asemeni unui turnesol, reactioneaza la lume, reveleaza tarele societatii, privesc direct in ochi mediul, locul si schimbarile din societate, nedreptatea, nimicirea. Un razboi este o situatie de criza, criza majora, uriasa, criza umanitara, de grup, personala, in sanul societatii, deseori acum, poate deveni europeana si (nu)in ultimul rand planetara. Artistii nu au arme, "razboiul" lor se duce in cadrul artelor cu instrumente specifice creatiei. Lupta nu se face cu buzduganul, bazooka sau bomba atomica in mana sau la capatul butonului, ci prin mijloacele artei si atitudinii implicate in cetate.”, spune artista Raluca Ilaria Demetrescu, co-organizator al expozitiei.

Artistii care expun sunt: Adelina-Laura Cimpeanu, Adrian Axinte, Adrian Bindiu, Adrian Sandu, Alex Claudiu Maxim, Alex Manea, Alexandru Ion, Alexandru Ranga, Alexandru stefan Raduta, Alfred Schupler, Anca Boeriu, Anca Coller, Andra Achim, Andrei Raduta, Andreias Welther, Aurelia Chiru, Beaver, Bogdan Pelmus, Carla Schoppel, Daniel Loagar, Denis Nanciu, Ekaterina Didyk, Emanuel Borcescu, Eugen Alupopanu, Evghenia Gritscu, Inga Levi, Iryna si Sasha Degtyarenko, IRLO, Iuliana-Cristina Ionita, Jimmy Beans, Liana Herea, Lucian Sandu Milea, Magdalena Pelmus, Maria Pop Timaru, Maria Scarlat Malita, Marian Codrea, Marilena Murariu, Martyna Wojdat, Masha Foya, Mihai Rusen, Mihai Zgondoiu, Митрій Школьний, Mircea Modreanu, Misha Diaconu, Monica-Gabriela Tarziu, Moshkovsky, Natalia Lisova, Natalia Yeromenko, Nato Mikeladze, Нікіта Тітов, Norica-Ioana Popescu, Oleksandra Ruth, Oleksandr Grekhov, Olga Polyak, Olia Fedorova, Otilia Boeru, Patryk Sroczyński Stefan, Paul Marat Baraka, Pawel Borkowski, Radu Carnariu, Radu Panait, Raluca Ilaria Demetrescu, Reka Csapo Dup, Robert Obert, Roberta Curca, Sergiu Chihaia, Valeriu schiau.

Accesul la eveniment se va face in baza unei donatii: o conserva, mancare neperisabila, hrana pentru animale (caini, pisici) etc., pentru refugiatii din Ucraina iar expozitia este una caritabila, parte din suma rezultata in urma vanzarilor lucrarilor fiind directionata catre aceeasi cauza.

Celula de Arta este reprezentata de un spatiu cu deschidere stradala, ce isi propune sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje si astfel, pentru ca nu mai exista o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creaţiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora pentru publicul stradal. Cu o prezenta de ~ 4 ani (2017 - 2021) pe scena artei din Bucuresti, Celula de arta a sustinut ~70 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri) si a influentat modul de perceptie in ceea ce priveste expunerea obiectelor sau actelor artistice in fata publicului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea