Evenimente

#filme in premiera #Dracula Film Festival #cinematografe #dracula

10 filme in premiera nationala au fost selectionate pentru competitia oficiala de lungmetraje Dracula Film Festival, editia a X-a.

Festivalulul international de film fantastic de la Brasov, Dracula Film Festival, aniverseaza 10 ani de existenta cu evenimente cinematografice unice, premiere europene, Q&A-uri cu autori ai filmelor, workshop-uri si expozitii. Festivalul are si mai multe sectiuni competitionale: Dracula Trophy este premiul care se acorda pentru cel mai bun lungmetraj, Little Dracula si Vladutz sunt premiile ce se acorda scurtmetrajelor internationale si romanesti, iar Dracula Digital este sectiunea dedicata tinerilor amatori care realizeaza scurtmetraje cu telefonul mobil.

Festivalul va avea loc la Brasov in perioada 12-16 octombrie 2022.

Batalia pentru trofeele Dracula.

Cu un record de aproape 3.000 de noi productii cinematografice din aproape 100 de tari inscrise in competitiile destinate scurt si lungmetrajelor, cea de-a X-a editie a festivalului international de film fantastic Dracula de la Brasov se anunta si anul acesta deosebit de bogata in evenimente, membrii juriilor avand o misiune dificila in a alege castigatorii trofeelor, dintr-o selectie ce reflecta varietatea formelor de expresie ale fanteziei adulte, de la comedie neagra la film documentar si experimental, de la Thriller sau Neo-Noir pana la Horror si SF.

Selectia filmelor din categoria de lungmetraj a fost realizata de Ioan Big, director al festivalului, jurnalist si colaborator cu numeroase publicatii romanesti si straine. Relativ recent, sub semnatura lui Ioan Big a aparut cartea “Zombies in secolul XXI”, o “biblie” pentru toti pasionatii de gen.

“Filmele din competitia de lungmetraj au fost evaluate prin prisma unui mix de aprecieri legate de originalitatea ideii, inovativitatea dezvoltarii sale intr-o poveste, precum si relevanta, fluiditatea si prospetimea transpunerii intr-un produs audiovizual coerent”, declara Ioan Big, directorul Dracula Film Festival.

Dintre cele 376 de filme de lungmetraj inscrise, 10 productii din Germania, UK, Argentina, Franta, Australia, Spania si Coreea au fost selectionate in competitia principala a celei de-a zecea editii a a festivalului, competitie in care filmul castigator va primi marele premiu Dracula Trophy.

Cele 10 filme selectate in competitia de lungmetraj sunt: Walking Against the Rain (2022, UK), Mimist (2021, Coreea), The Devil’s Hideout (2022, Spania), Red Sky Metal Giants (2022, Argentina), Blades in the Darkness (2022, Germania), The Creeping (2021, UK), In albis (2022, Spania), A Life on the Farm (2021, UK), After She Died (2022, Australia) şi The Hermits (2022, Franta).

Castigatorul Dracula Trophy, premiul care se acorda pentru cel mai bun lungmetraj, va fi desemnat anul acesta de un juriu international prezidat de actrita Ana Ularu (Romania), cunoscuta la nivel international, cu peste 50 de roluri in filme de cinema si de televiziune, in diverse productii romanesti sau internationale, Javier Garcia Caballero (Spania), fondatorul si directorul Festivalul European de Film Fantastic din Murcia - Sombra, manager cultural, publicist si muzician, cu o cariera de peste 25 de ani si Timo Vuoresola (Finlanda), regizor care a cunoscut succesul international semnand regia filmului cult Iron Sky (2012), iar anul acesta va avea doua noi filme in cinematografe: Jeepers Creepers: Reborn si 97 Minutes.

Toate cele 10 filme din competitia de lungmetraj se vor proiecta la Cinemateca Patria din Brasov, iar intrarea va fi libera in limita locurilor disponibile. Totodata, filmele vor putea fi vizionate si online, contracost, pe platforma Eventbook.

La categoria Scurtmetraj, 24 filme concureaza pentru trofeele Little Dracula si Vladutz. Au fost selectionate 19 scurtmetraje internationale si 5 scurtmetraje romanesti.

Selectionerul sectiunii de scurtmetraj a fost criticul de film Cristian Marculescu. Juriul acestei sectiuni este format din Cristina Popa – video editor, Mara Oprisiu – manager cultural, producator de film si Mihai Dragolea - regizor, scenarist, director de fotografie.

Toate cele 24 filme din competitia de scurtmetraj se vor proiecta la Cinemateca Patria din Brasov, iar intrarea va fi libera in limita locurilor disponibile. Totodata, filmele vor putea fi vizionate si online, contracost, pe platforma Eventbook.

Competitia Dracula Digital este destinata tinerilor amatori din intreaga lume care realizeaza scurtmetraje cu telefonul mobil. 21 de scurtmetraje au fost inscrise in competitie pe site-ul www.draculadigital.ro, filme ce urmeaza sa fie votate de public dar si de un juriu de specialisti, format din actorul Eugen Neagu, actorul Stefan Iancu si regizorul Florian Zapra. Echipele primelor 6 filme selectionate in finala competitiei, plus alte 2 echipe care au primit un wildcard din partea Universitatii Transilvania Brasov, sectia Media Digitala, vor realiza un film de scurtmetraj cu telefonul mobil, in timpul festivalului. Echipa castigatoare va primi un premiu in valoare de 500 euro.

Grafica afisului Dracula Film Festival 2022 este realizata de artistul italian Giorgio Finamore.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociatiei Culturale Fanzin si cofinantat de Primaria Municipiului Brasov si Centrul National al Cinematografiei.

Programul si descrierea evenimentelor Dracula Film Festival vor fi disponibile in curand pe site-ul oficial al festivalului, www.draculafilm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea