Evenimente

# premiu debut #deznodomantul nu conteaza #autori romani #roman

Deznodamantul nu conteaza - Editie dedicata premiului de debut al editurii Litera – „Primul roman”

Asociatia Creatorilor de Fictiune & revista Fictiunea OPTm, in colaborare cu Muzeul Varstelor, Casa Filipescu-Cesianu va invita din nou in gradina de pa Calea Victoriei 151, la o intalnire literara, sub genericul:

 

DEZNODAMANTUL NU CONTEAZA

Concursul de debut literar "Primul roman", editia a II-a, organizat de Editura Litera, a ajuns la final. Juriul – format din Doina Rusti, Cristina Bogdan, Emanuela Ilie si Ligia Parvulescu – a ales manuscrisul volumului castigator – Nasterea eroului, semnat de Andrei Ungureanu, care va fi publicat in "Biblioteca de Proza Contemporana".

Miercuri, 28 septembrie, ora 18:00, va invitam la festivitatea de premiere, in Gradina Casei Filipescu-Cesianu, pentru a felicita impreuna marele castigator.

DESPRE ANDREI UNGUREANU

Nascut in 1992, in satul Valea Popii (Arges), Andrei Ungureanu e doctorand, bursier al guvernului francez si asistent universitar (Sibiu). A publicat volumul Povestiri si intamplari din tara fumului (2021). RomanulNasterea eroului a castigat Premiul I, la concursul "Primul roman", editia a II-a, organizat de Editura Litera.

DESPRE ROMANUL NASTEREA EROULUI

Este povestea unui tanar sarac dintr-o tara francofona, fictionala, care fuge in Europa gonit nu atat de foame si de mizerie, cat de o nevoie ineluctabila de a-si gasi adevarata menire. Text cu miza sociala si filozofica, o poveste puternica si excelent scrisa, romanul lui Andrei Ungureanu s-a detasat clar in cadrul concursului.

Evenimentul va fi organizat sub egida "Deznodamantul nu conteaza" si va presupune o discutie despre premiile de debut.

PROGRAM:

Premierea castigatorilor concursului, Locul I, II si III; O polemica intre Ligia Parvulescu si Andrei Ungureanu, cei doi premianti ai concursului, editia I si editia II; Doina Rusti, presedinta juriului, cu un discurs din partea Editurii Litera; Cristina Bogdan si Emanuela Ilie vor discuta despre „Cum se da un premiu?“; Dorian Dron va avea o lectura aleatorie – citeste unde se deschide cartea.

Va asteptam in gradina pentru discutii despre literatura si valoarea unui premiu literar.

Modereaza Carmen Tarnoveanu, jurnalist, si realizator de programe de televiziune.

Intrarea este libera.

Un eveniment creat de ACF, Fictiunea OPTm, Muzeul Varstelor &  editura LITERA

https://asociatia-creatorilor-de-fictiune.ro/index.html

https://fictiunea.ro

https://muzeulbucurestiului.ro/casa-filipescu-cesianu.html

Parteneri media: Pintadera Film, revista Cultura, urban.ro, editura Litera, Radio TANANANA, Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, Adevarul de weekend, acasa.ro, radio TANANANA, Agentia de Carte, Verbs Describe US, iCarte, iParte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea