Do it yourself

#la ce temperatura se spala hainele #temperatura spalare haine #spalare haine

La ce temperatura sa speli haine in functie de culoarea acestora

Atunci cand vine vorba de spalarea hainelor, temperatura apei pe care o alegi poate influenta rezultatul procesului de spalare, precum si durabilitatea culorilor hainelor. Este important sa tii cont de culorile articolelor de imbracaminte pentru a evita decolorarea sau deteriorarea acestora in timpul spalarii. Iata un mic ghid privind temperatura la care ar trebui sa speli hainele in functie de culoarea lor.

Haine albe

Hainele albe pot fi spalate la temperaturi mai ridicate, deoarece acestea sunt mai rezistente la decolorare. Pentru a obtine cele mai bune rezultate in indepartarea petelor si murdariei, poti spala hainele albe la o temperatura de 60°C sau chiar 90°C.

Culori deschise si pastelate

Hainele cu culori deschise, precum bej, roz pal, galben deschis sau albastru deschis, ar trebui spalate la o temperatura moderata, de aproximativ 30°C pana la 40°C. Aceasta va ajuta la pastrarea culorilor vibrante si la prevenirea decolorarii premature.

Culori inchise

Pentru hainele cu culori inchise, precum negru, bleumarin, burgundy sau verde inchis, o temperatura de spalare de 30°C sau 40°C este, de asemenea, suficienta. Aceasta va preveni decolorarea si imbatranirea prematura a culorilor.

Haine cu imprimeuri sau culori mixte

In cazul hainelor care au imprimeuri colorate sau culori mixte, este recomandat sa le speli la o temperatura moderata, de aproximativ 30°C pana la 40°C. Astfel, vei proteja culorile multiple si vei evita ca acestea sa se estompeze.

Haine delicate sau cu materiale sensibile

Pentru hainele delicate sau cu materiale sensibile, precum matasea, lana sau dantela, temperatura optima de spalare este de aproximativ 20°C pana la 30°C. Spalarea la o temperatura mai scazuta protejeaza materialul si prelungeste durata de viata a hainelor.

ATENTIE! Este important sa acorzi atentie etichetelor de spalare de pe haine, deoarece acestea pot contine instructiuni specifice privind temperatura de spalare recomandata pentru fiecare articol in parte. De asemenea, folosirea unui detergent de calitate si selectarea programului potrivit de spalare pentru tipul de haine pe care le ai vor contribui la mentinerea culorilor vibrante si la pastrarea aspectului proaspat al articolelor de imbracaminte preferate.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare