Do it yourself

#scrub cafea # remedii celulita #scapa de celulita #celulita #remedii naturale #cafea

5 remedii naturale care te ajuta sa scapi de celulita

Celulita este o problema de care multe femei se plang in ziua de astazi, aparitia acesteia neavand intotdeauna legatura cu numarul de kilograme avute. Printre principalele cauze care par sa favorizeze aparitia celulitei se numara stilul de viata, regimul alimentar, dar si genetica.

Daca iti doresti sa scapi de celulita intr-un mod natural, iata cinci remedii care te pot ajuta. Acestea au un rol pozitiv in ceea ce priveste echilibrarea tesutului conjunctiv si a grasimii din corp, insa iti vor fi benefice si din alte puncte de vedere.

1. Gelatina

Gelatina este compusa din aminoacizii glicina si prolina, fiind o sursa excelenta de colagen alimentar si de proteine. Consumul de gelatina poate fi util nu doar pentru a te ajuta in lupta impotriva celulitei, ci are si alte proprietati benefice pentru sanatatea si corpul tau, precum:

  • Imbunatateste aspectul pielii;
  • Favorizeaza cresterea parului si a unghiilor;
  • Are grija de articulatiile tale;
  • Imbunatateste digestia.

2. Scrub din cafea

Dupa ce ai baut cafeaua, nu este nevoie sa arunci imediat zatul acesteia. Il poti folosi cu incredere pentru un masaj al zonelor in care este existenta celulita. Realizarea unui scrub din cafea ajuta la exfolierea pielii si stimuleaza fluxul sanguin limfatic, in timp ce cofeina ajuta la strangerea pielii.

Pentru un astfel de scrub ai nevoie de un sfert de cana de cafea sau zat, trei linguri de zahar alb sau brun si doua – trei linguri de ulei de cocos topit. Amesteca toate aceste ingrediente si apoi maseaza pielea cu fermitate pentru cateva minute. Pentru a obtine rezultatele dorite este necesar sa faci acest masaj de aproximativ trei ori pe saptamana.

3. Exercitiile fizice

Orice tip de remediu ai folosi pentru a scapa de celulita, fie el unul natural sau luat din comert, nu isi va face efectul pe deplin daca nu il vei combina cu o alimentatie sanatoasa si sport.

Antrenamentele fizice sunt foarte importante si o recomandare in acest sens este utilizarea ganterelor, acestea fiind excelente pentru solduri, coapse, fese si abdomen. Astfel de exercitii cresc fluxul de sange in aceste zone ale corpului si ajuta la construirea musculaturii, la arderea grasimii si la eliminarea celulitei.

4. Periajul uscat al pielii

Periajul uscat al pielii are multiple beneficii, printre care indepartarea pielii uscate, deschiderea porilor din piele si stimularea fluxului sanguin si limfatic, eliminand toxinele.

Un astfel de periaj poate fi facut zilnic sau de fiecare data cand faci dus, avand totusi grija ca pielea sa fie uscata in acel moment. Utilizeaza o perie din par natural, de preferinta, cu peri rigizi, dar nu exagerat de tari. Miscarile unui astfel de periaj trebuie sa fie unele lungi si sa stimuleze pielea, fara insa a o irita.

5. Hidratarea naturala

Multe dintre cremele de corp de pe piata pot contine anumite toxine care, odata intrate in piele, vor favoriza din nou aparitia celulitei. De aceea, pentru hidratarea si ingrijirea pielii este recomandat sa folosesti variante cat mai naturale. Spre exemplu, uleiul de cocos este un excelent hidratant al pielii, avand totodata si un miros foarte placut.

Sursa foto: karissasvegankitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului