Dieta si nutritie

#dieta de slabire #sport #regim de slabire #dieta

Vrei sa slabesti rapid? Fa sport inainte de micul dejun

Daca petreci multe ore la sala de sport sau alergi zilnic in parcul din apropierea locuintei tale, incearca sa faci aceste antrenamente inainte de micul dejun. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca miscarea de dinainte de micul dejun este mult mai eficienta si stimuleaza eliminarea kilogramelor in plus.

Antrenamentele fizice de dinainte de micul dejun nu numai ca stimuleaza reducerea grasimii corporale, ceea ce ajuta in procesul de slabire, dar au un impact si asupra reducerii cheagurilor de sange din artere.

Chiar daca beneficiile miscarii sunt binecunoscute, momentul potrivit pentru efectuarea exercitiilor fizice a fost intotdeauna o dilema pentru foarte multe persoane. Specialistii au ajuns insa la concluzia ca miscarea efectuata pe stomacul gol, inainte de micul dejun, este mult mai benefica, deoarece obliga organismul sa se bazeze si sa foloseasca propriile depozite de grasime pentru a elibera energia.

In studiul realizat de cercetatorii britanici, au fost analizate rezultatele inregistrate de persoane care au facut miscare inainte si dupa micul dejun. Specialistii au analizat si modul in care miscarea afecteaza metabolismul grasimilor si carbohidratilor. Astfel, cercetatorii au descoperit ca metabolismul grasimilor este mult mai bun atunci cand pacientii fac miscare inainte de micul dejun. In plus, acestia aveau mai multa energie si se simteau mult mai bine decat cei care faceau miscare dupa micul dejun.


Cum si cand sa faci mai multa miscare


Persoanele carora le face placere sa mearga la sala de sport sunt si cele care vor face din acest lucru un obicei zilnic. Daca iti face placere ca la prima ora a zilei sa faci miscare este foarte bine, insa, daca nu ai timp, nu este o mare problema daca mergi la sala de sport la finalul zilei, dupa ce pleci de la serviciu.

Faptul ca faci miscare, indiferent de ora, este foarte important pentru organismul uman. In acest fel vei fi mai energic, vei avea un tonus bun, iti vei intari musculatura si vei avea o greutate corporala echilibrata.

Astfel, fie ca iti doresti sa slabesti, fie ca vrei sa ai un stil de viata sanatos, miscarea este esentiala. Incearca sa faci sport cel putin de 3 ori pe saptamana, sa mergi mai mult pe jos si sa renunti la lift.


Sursa foto: halffullsports.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare