“Cu branza proaspata se slabeste mult si repede
Pe vremuri, daca faceai hepatita sau erai in convalescenta dupa vreo boala grava, ti se recomanda o dieta bazata pe branza de vaci si carne fiarta. Acestea erau alimentele usor de digerat, dar care ajutau si la refacerea organismului. “Celebra” branza de vaci a ajuns sa fie sinonimul alimentatiei dietetice si chiar e campioana cand vine vorba de slabit.
Cand spunem “branza de vaci” ne referim la branza proaspata, daca suntem romani, sau la cottage cheese (perle de branza), daca suntem englezi. Si chiar ei, cercetatori englezi, au ajuns la concluzia ca folosirea produselor lactate cu zer mult (iaurt, lapte batut, branza proaspata, urda) creste cu 30% randamentul curei de slabire.
Studiul facut pe 2 grupuri de persoane cu dieta identica din punct de vedere al numarului de calorii, a aratat o pierdere in greutate superioara in cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datoreaza continutului de calciu si proteine din lapte.
Asa ca de maine, daca vreti sa slabiti, va recomand branza proaspata cu bastonase de legume- fara limita de cantitate- indiferent ce continut de grasime are sau care e brandul de la care provine”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.