Dieta si nutritie

# rezultate slabit #dieta slabit #nutritionisti #slabit

Vrei sa slabesti? Iata cum poti obtine rezultatele dorite, potrivit nutritionistilor!

Daca vrei sa slabesti este important sa stii ca exista anumite tehnici de preparare a alimentelor care te ajuta sa piezi in greutate, mai usor. Chiar daca renunti la grasimi, carbohidrati simpli si dulciuri, un stil de viata sanatos trebuie sa includa surse importante de proteina, de fibre din fructe si legme, dar si de carbohidrati sanatosi. Si mai poti adauga in dieta grasimi sanatoase. Insa, pe langa toate acestea, exista un truc care te ajuta sa slabesti, spun nutritionistii.

 

“Cine/ce ne ajuta la slabit?

10% din cheltuielile energetice zilnice se datoreaza efectului termic al alimentelor sau TEF (thermic effect of food). Este un consum de calorii indus de mancare, o termogeneza obligatorie (productie de caldura) rezultata din digestia, absortia si metabolizarea nutrientilor. Ne incalzim la propriu si la figurat dupa ce mancam, iar asta ajuta la slabit.

TEF variaza in functie de compozitia dietei, fiind mai mare dupa consumul de carbohidrati si proteine decat pentru grasimi. Grasimea din mancare este foarte eficient transformata in grasime de rezerva (cu “pierderi”de doar 4%), fata de carbohidrati si proteine, unde randamentul este mai scazut iar pierderile sunt de 25%.

Cine mai are efect de slabit prin cresterea TEF? Condimentele, frigul, cafeina si nicotina!! Mancarea picanta intensifica si prelungeste efectele TEF timp de 3 ore dupa masa. Fiecare ceasca de cafea creste cu 8-10% nivelul TEF, iar nicotina are un efect similar.

Acum, in functie de cat de mult/tare va doriti sa slabiti, va las pe voi sa alegeti “ingredientele” potrivite pentru accelerarea metabolismului. Chiar daca este ilegal/imoral sa va indemn sa fiti viciosi, informatia este reala si cat se poate de stiintifica.”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare