Dieta si nutritie

#diete #diete slabit #diete populare #diete 2013

Top 5 cele mai populare diete din 2013. Pe tine care te-a cucerit?

Dietele, fie ca vorbim despre cele pe termen lung, care devin un stil de viata, fie ca vorbim despre cele foarte rapide, sunt din ce in ce mai populare in randul persoanelor preocupate de felul in care arata. Cum la fiecare final de an Google trage linie si publica topul celor mai populare cautari din ultimele 12 luni, nu este de mirare ca dietele s-au instalat comod printre cele mai interesante subiecte pentru internauti. In cazul in care te intrebi care sunt cele mai populare diete din 2013, suntem gata sa ti le prezentam pe fiecare in parte.

1. Dieta paleo

De departe, cea mai populara dieta din 2013 este dieta paleo, cunoscuta si sub numele de dieta omului primitiv sau dieta paleolitica.

In dieta paleo ai voie sa consumi carne si produse vegetale, atat timp cat nu sunt procesate. Pe lista alimentelor permise se afla, asadar, fructele, legumele (cu exceptia legumelor fainoase), carnea slaba, nucile, semintele, fructele de mare si alimentele bogate in grasimi sanatoase (avocado, ulei de masline etc). Este bine sa eviti lactatele, dulciurile, mezelurile, semipreparatele, amidonul si alcoolul.

2. Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale

Unul dintre motivele care te impiedica sa slabesti este faptul ca organismul tau este prea aglomerat de toxine. In acest caz, poti urma o dieta de detoxifiere cu sucuri, care nu ar trebui sa dureze mai mult de 7 zile. Situata pe locul 2 in cautari in 2013, dieta de detoxifiere cu sucuri naturale castiga din ce in ce mai multi adepti.

Aceasta dieta presupune sa consumi sucuri naturale de legume si fructe dimineata, la pranz si seara. In rest, nu iti este permis sa consumi decat salate. Desi rezultatele se vor vedea foarte repede, datorita aportului caloric foarte scazut, pe termen lung un astfel de regim de slabit poate fi periculos, din cauza faptului ca iti privezi organismul de substante nutritive esentiale.

3. Dieta mediteraneana

Dintre toate regimurile de slabit, dieta mediteraneana este cea mai sanatoasa si mai echilibrata. Ocupa locul 3 in cautari anul acesta si este perfecta pentru a deveni un stil de viata. Ai voie sa consumi fructe, legume, cereale integrale, fructe oleaginoase, seminte, ierburi aromatice, cereale integrale si carne, in principal de peste.

Dieta mediteraneana te ajuta sa slabesti deoarece alimentele pe care le consumi sunt satioase si contin nutrienti care accelereaza procesul de ardere a grasimilor.

4. Dieta Master Cleanse

Dieta Master Cleanse sau dieta cu limonada este un regim alimentar restrictiv si de scurta durata, care ofera rezultate rapide. Dieta tine 10 zile, timp in care ai voie sa bei doar apa cu lamaie si ceaiuri laxative. Zilnic, ar trebui sa consumi 6-8 pahare de limonada, dar nu ai voie sa consumi nimic solid in aceasta perioada. Criticata pentru numeroasele restrictii impuse, dieta Maste Cleanse are succes si tot mai multi internauti povestesc cat de mult au reusit sa slabeasca tinand acest regim.

5. Dieta ketogenica

Nu in ultimul rand, in topul celor mai populare diete din 2013 s-a strecurat si dieta ketogenica, care prespune sa consumi in principal alimente bogate in grasimi si proteine si sa reduci pana la 5% consumul de carbohidrati, inclusiv pe cei din legume, fructe si cereale.

In fruntea listei de alimente permise se afla carnea (de porc, vita, oaie, miel), pestele, ouale, branzeturile fermentate, untul, uleiurile vegetale si oleaginoasele. Cu multa moderatie, ai voie sa consumi conopida, dovlecei, ardei, castraveti, citrice, mere si kiwi.

Sursa foto: healthylivingadviser.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare