ATENTIE! Persoanele cu patologii, cu deficiente de vitamine sau minerale si cele care se afla sub diverse forme de tratament nu trebuie sa urmeze aceasta dieta, deoarece este una restrictiva. De asemenea, dieta nu trebuie tinuta pe o perioada mai mare de 7 zile.
Cum se prepara hrisca pentru dieta
Seara, spala 200g hrisca foarte bine, pana cand apa devine curata. Pune-o intr-un vas cu 400 ml apa clocotita si acoper-o cu un capac. Las-o la inmuiat pan aa doua zi. Alternativa este sa o fierbi timp de 8-10 minute la foc mic.
Ce trebuie sa consumi in cele 7 zile de dieta
Luni
3 boluri a cate 200 g frisca, la mesele principale
1-2 mere intre mese
Marti
4 pahare hrisca fiarta a cate 150 g
6-7 caise uscate intre mese
150 g iaurt degresat , la cina
Miercuri
150 g iaurt degresat cu hrisca, dimineata si seara.
la pranz, 1 lingura de stafide sau 2-3 caise deshidratate, 150 g hrisca
Joi
Pe langa obisnuitul bol cu hrisca fiarta, ai voie sa consumi o lingura de stafide sau 4 caise uscate pe zi.
Vineri
Pe langa hrisca, poti manca un mar, astfel incat cantitatea zilnica sa nu depaseasca 3 mere. De asemenea, poti sa bei suc proaspat de mere.
Sambata
La micul dejun, consuma hrisca si 150 g iaurt degresat. La pranz, mananca 200 g hrisca, iar la cina – hrisca amestecata cu 2-3 linguri de stafide.
Duminica
Pana la 200 g iaurt degresat – la micul dejun. La celelalte mese din zi, consuma hrisca si fructe uscate.