Dieta si nutritie

#branza cu paine #mihaela bilic

Mananci branza cu paine? Avertismentul Mihaelei Bilic

Pentru multi dintre romani, painea cu branza este un mic dejun obisnuit. Sau chiar un pranz, mai ales in timpul verii, cand se adauga si rosiile in ecuatie. Insa, desi acest amestesc este, aparent, inofensiv, in realitate poti avea probleme cu greutatea deoarece atat painea cat si branza contin multe calorii, iar branza contine si grasimi.

Iata ce spune Mihaele Bilic despre painea cu branza si de ce trebuie sa o consumi mai rar.

"Daca e un lucru care ingrasa la fel de tare precum este de gustos, acela e branza. Portia corecta/sigura pentru silueta este de 80 g daca vorbim despre telemea si de numai 30-40 g in cazul branzeturilor frantuzesti si cascavalurilor.

Deci branza nu este un aliment de baza, pe care sa-l mancam pe saturate, ci un rasfat care trebuie consumat mai rar si cu masura. Insa este demonstrat stiintific ca asocierea paine-branza are un efect miraculos asupra dispozitiei, creste nivelul de serotonina si da stare de bine.

Asa ca nu e nimic mai potrivit intr-o seara ploioasa si friguroasa decat o bucata de branza. Si nu mancata ca atare, ci bagata la cuptor cat sa se topeasca/rumeneasca-fie in cutia proprie, fie intr-un vas de ceramica. Consistenta cremoasa impresioneaza suplimentar creierul, asa ca profitati de acest amanunt.

Nu conteaza ce tip de branza (Camambert, Brie, Provolone) sau cascaval folositi si nici cu ce le asociati: paine prajita, cartofi fierti, legume proaspete, muraturi sau mezeluri - adevarul e ca branza merge cu orice. Va recomand sa faceti asta impreuna cu familia sau prietenii, altfel exista riscul sa mancati prea mult.

Dupa o zi in care n-am mancat decat un iaurt si un pachet de crackers, mi-am permis aceasta placere vinovata. (...) Eu am mers pe varianta cea mai simpla, doar branza si paine. Si merge de minune cu un pahar de vin, daca tot vorbim despre starea de bine!", a scris Mihaela Bilic, pe profilul sau de Instagram.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare