Dieta si nutritie

#alimentatie #mancare #greseli

Nu trebuie sa faci niciodata asta dupa ce ai mancat! Cele mai mari greseli care-ti pun sanatatea in pericol

Foarte multi oameni cad in diferite capcane dupa ce se ridica de la masa, cum ar fi sa fumeze o tigara sau sa se aseze pe canapea la un film. Chiar daca par niste lucruri inofensive, specialistii au descoperit ca sunt foarte nocive pentru sanatate.

 

Nu trebuie sa faci niciodata asta dupa ce ai mancat!

Nu consuma fructe! E bine sa lasi macar 2-3 ore intre masa principala si o gustare de fructe. Daca le vei consuma imediat dupa masa acestea vor favoriza balonarea si gazele intestinale deoarece ele stagneaza in intestin pana cand mancarea de dinainte se digera.

Nu fuma imediat dupa ce ai mancat! Cercetatorii spun ca fumatul imediat dupa ce ai mancat poate sa fie foarte periculos. Este recomandat sa astepti cateva ore dupa masa deoarece ele contin nicotina si se leaga de oxigenul in exces, care este esential pentru o digestie buna.

Nu te spala pe dinti imediat dupa masa! Specialistii sustin ca spalatul pe dinti imediat dupa ce ai mancat poate afecta smaltul dintilor. Se recomanda o pauza de cel putin 30 de minute de la terminarea mesei pana la spalatul pe dinti.

Nu face dus dupa ce ai mancat! La scurt timp dupa masa stomacul are nevoie de o cantitate mare de sange pentru a digera alimentele. Daca vrei sa faci dus imediat dupa masa, circulatia sanguina va fi redirectionata spre maini si picioare, astfel ca digestia va fi incetinita. Pot aparea dureri de stomac.

Nu merge la somn dupa ce te-ai ridicat de la masa! Daca vrei sa dormi imediat dupa ce ai mancat e posibil sa te confrunti cu disconfort abdominal, balonare sau stari de rau. Studiile arata ca persoanele care mananca cu cateva ore inainte de somn au un risc mai mic de a face accident vascular cerebral.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare