Dieta si nutritie

#consum mamaliga #mamaliga

Mananci des mamaliga? Iata ce se intampla in corpul tau. Nu stiai asta

Mamaliga nu este un fel de mancare traditional romanesc, ci din nordul Italiei, insa este preferata de foarte multi romani. Se pregateste usor si poate fi servita cu diferite preparate.

 

Ce se intampla in corpul tau cand mananci mamaliga

Mamaliga se face din malai sau din gris uneori si aduce numeroase beneficii organismului. Malaiul nu contine gluten si poate fi consumat chiar si de persoanele cu intoleranta la gluten.

Mamaliga este bogata in minerale, nutrienti si vitamine de care corpul uman are nevoie pentru a functiona normal. De asemenea, contine si grasimi sanatoase care ajuta functionarea buna a intestinelor si ajuta si digestia.

Motivul pentru care mamaliga este atat de benefica organismului nostru este porumbul. Acesta contine nutrienti cum ar fi folatii, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, tiamina, riboflavina si niacina. De asemenea, porumbul are o concentratie ridicata de fosfor, zilnic, potasiu, magneziu, cupru, mangan si seleniu.

Mamaliga nu are foarte multe calorii, motiv pentru care este recomandata si in diete, dar si pentru copii mici. Specialistii au descoperit ca reduce riscul de cancer, in special cel de colon. Totodata, reduce riscul de formare a hemoroizilor. Tot acest fel de mancare prezinta un efect anti-oxidant asupra corpului si reduce nivelul de colesterol rau gratie continutului de grasimi sanatoase, fibre si carbohidrati.

Reteta de mamaliga la cuptor

Ingrediente necesare: 150 de grame de malai, trei oua, 100 gr de faina, 300 gr de branza slaba, o lingura de sare, bicarbonat de sodiu, 200 ml de iaurt si 100 ml de ulei de floarea soarelui.

Inainte de toate se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se bat ouale pana cand devin spuma si se adauga peste ele uleiul, iaurtul, sarea, faina, malaiul si bicarbonatul de sodiu. Cand toate sunt amestecate se adauga branza. Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare