Dieta si nutritie

#alimentatie de toamna #congelare fructe #fructe de toamna #fructe congelate

Motive sa congelezi fructele. Cum le pregatesti pentru iarna

In plin sezon al fructelor si legumelor autohtone, Carmen Bruma ne sfatuieste sa ne consumam din abundenta, dar si sa le congelam, caci proprietatilor nu sunt deloc de neglijat!

“Fie ca vorbim de zmeura, fragi, mure, coacaze, afine ori alte fructe de acest gen, exista cateva beneficii majore fata de fructele clasice, pe care le gasim tot timpul anului prin magazine (mere, citrice, banane etc.). Fructele de padure sunt, teoretic, MAI CURATE SI MAI HRANITOARE decat variantele “de plastic”, importate de peste mari si tari, coapte pe vapor sau in depozite, tratate cu nenumarate substante toxice.
Un alt avantaj ar fi ca NU INGRASA, ba chiar sunt de ajutor atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme. Au putine calorii si contin cetonele (ketone), compusi naturali responsabili pentru aroma specifica a fructelor de padure. Aceste substante stimuleaza metabolismul si potrivit cercetatorilor au aproximativ aceeasi actiune pe care o are capsaicina (substanta naturala care se gaseste in ardeiul iute).
Fructele de padure reduc si echilibreaza nivelul insulinei in corp, dupa fiecare masa, prevenind astfel formarea depozitelor de grasime.
Sigur ca sunt importante cantitatea si modalitatea de preparare ca la orice alt aliment sanatos. Daca veti manca un lighean de mure cu zahar zilnic e putin probabil sa slabiti . 300-400 de grame insa , proaspete sau sub forma de suc sau smoothie reprezinta o cantitate rezonabila daca scopul e slabirea”, scrie Carmen Bruma pe blogul personal.

“Congelarea este o metoda foarte sanatoasa de conservare a alimentelor. Fructele si legumele congelate corect, intr-un timp cat mai scurt de la culegere, isi pastreaza in mare parte nutrientii si aromele.
Ideal ar fi sa alegi fructe sanatoase, bine coapte si proaspat culese. Eu le spal bine sub jet puternic de apa rece, intr-o strecuratoare mai mare(de plastic, ideal, ca nu cumva fructele mai acide sa reactioneze in contact cu metalul) apoi le scurg bine apa. Nu este recomandat ca fructele sa stea mult in apa, pentru a nu se pierde prea mult din vitaminele hidrosolubile. Dupa ce se zvanta bine, le pun in pungi mici pentru congelat ( o portie/punga) si elimin atat cat se poate aerul. Acest tip de congelare este potrivit pentru fructele de padure: afine, catina, zmeura, mure, coacaze. Raman intregi dupa decongelare si nu se decoloreaza, doar devin mai moi. In felul acesta se pot congela si cuburi de pepene galben
Timpul recomandat de conservare prin acest tip de congelare este de maxim 6-8 luni, la -18 grade C. Pepenele galben isi pastreaza calitatile prin congelare pentru maxim 3 luni, la -18 grade C”, adauga Carmen Bruma.

Sursa foto: carmen-bruma.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare