Dieta si nutritie

#alimentatie #organism #citrice

Mananci citrice dupa masa? Iata ce efect au asupra organismului

Citricele sunt o sursa foarte buna de vitamine, mai ales in sezonul rece. Tu stii ce se intampla in corpul tau atunci cand consumi citrice dupa masa?

Mandarinele, portocalele, grapefruit si lamaile au un gust foarte bun si sunt bogate in nutrienti, mai ales in vitamina C care este un antioxidant puternic. Acesta ajuta la sustinerea sistemului imunitar, la formarea colagenului si la absorbtia fierului. De asemenea, contin fibre si contribuie la sanatatea digestiva prin prevenirea constipatiei. Contin, totodata, si potasiu, un element care contribuie la mentinerea unui nivel sanatos al tensiunii arteriale.

Citricele au ti un continut ridicat de apa, contribuind la hidratarea corpului. Toate aceste lucrur inseamna ca nu pot fi mancate oricand. Consumul de citrice prea aproape de o masa poate cauza unele probleme anumitor persoane. Poate avea efect asupra digestiei. Daca vei consuma citrice imediat dupa masa te-ai putea confrunta cu disconfort, indigestie sau arsuri la stomac.

Totodata, consumul de citrice dupa masa ar putea intarzia absorbtia nutrientilor. Unii compusi din citrice ar putea impiedica absorbtia anumitor nutrienti atunci cand fructele sunt consumate direct dupa masa.

Chiar daca au o multime de beneficii pentru sanatate, citricele contin calorii. Consumul lor in exces, in special dupa masa, poate duce la cresteri in greutate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare