Dieta si nutritie

#calatorie #alimentatie #dieta #hidratare

Mananca sanatos in timpul calatoriilor! Iata 5 ponturi care iti pot fi de folos!

Programul incarcat este de multe ori principalul factor din cauza caruia iti neglijezi sanatatea. Daca munca ta presupune drumuri permanente care pot dura mai mult de o zi, ar fi bine sa iti stabilesti un regim alimentar, potrivit stilului tau de viata, astfel incat sa nu ai probleme de sanatate din cauza alimentatiei nepotrivite.

Primul pas pe care este recomandat sa il faci, in cazul in care calatoresti foarte mult, este sa iti cumperi un minifrigider pentru masina in care sa poti pastra alimente adecvate pentru un stil de viata sanatos. Iata si alte trucuri legate de alimentatie care iti pot fi de folos, in calatoriile tale!


1. Consuma cat mai multa apa

Faptul ca medicii recomanda consumul a cel putin doi litri de apa in fiecare zi nu mai este o noutate, insa, atunci cand calatoresti, rolul apei devine mult mai important. Din cauza oboselii ori a dorintei de a ajunge cat mai repede la destinatie, uneori, persoanele care calatoresc uita sa se hidrateze. Consumul lichidelor este esential, intrucat in timpul calatoriilor corpul se deshidrateaza mai repede, din cauza factorilor externi. Asadar, inainte de a pleca la drum, nu uita sa iti pui in frigiderul masinii, pe langa alimente, si cantitatea necesara de apa pentru a te hidrata pe parcursul calatoriei.


2. Mananca mai putin

Potrivit specialistilor, persoanele care calatoresc au tendinta de a manca foarte mult. Acest lucru se datoreaza, in mare masura, nevoii accentuate de a scapa de plictiseala. Diferitele tipuri de gustari consumate la intervale mici de timp pot duce la blocaje stomacale, balonare si chiar constipatie. Astfel, tranzitul intestinal este afectat, iar calatoria ta poate deveni de-a dreptul suparatoare. Pentru a evita asemenea momente neplacute, este recomandat sa mananci la ore fixe si sa consumi alimente usoare, care sa te ajute la digestie.


3. Mergi la cumparaturi cand ajungi la destinatie

Dupa un drum lung, cel mai probabil, "stocul" de alimente pe care il aveai in masina a scazut considerabil, astfel ca ai nevoie de o "realimentare". Imediat dupa ce ai ajuns la destinatie, gaseste un magazin alimentar si cumpara-ti alimente sanatoase, necesare pentru drumul de intoarcere. Fructele si legumele sunt alimentele recomandate pentru o dieta sanatoasa. Astfel, poti cumpara pentru calatoria ta legume, precum, morocvi, telina, castraveti, ardei, fructe, cum ar fi merele, fructele de padure sau citricele, dar si nuci uscate sau alune.


4. Dormi suficient

Alimentatia se afla in stransa legatura cu capacitatea corpului de a se odihni. Prin urmare, daca nu dormi suficient, corpul tau va avea nevoie de cafea sau dulciuri pentru a putea rezista. Astfel, se creeaza un cerc vicios, care ar putea avea efecte negative asupra sanatatii tale. Inainte de a pleca intr-o calatorie, este indicat sa respecti orele de somn recomandate de medici pentru un stil de viata sanatos.


5. Consuma alimente in cantitati mici

Datorita consumului de alimente in cantitati mici, creierul primeste, pe parcursul zilei, semnale ca organismul este bine alimentat, astfel incat caloriile vor fi arse mai repede. In plus, daca mananci foarte mult la o singura masa, vei capata o stare de somnolenta si vei deveni mult mai lent, de aceea este recomandat sa consumi alimente in cantitati mici.

Sursa foto: edna.bg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare