Dieta si nutritie

#acai #fructe #antioxidanti #slabire

Fructele de acai - beneficii pentru organism

In Brazilia, fructele si uleiul de acai sunt de baza pentru tratarea diareei, a ulceratiilor pielii sau a febrei. Sucul extras din fructele mici asemanatoare afinelor este plin nutrienti, vitamine, antioxidanti   si minerale care intaresc foarte mult sistemul imunitar si te feresc in special de afectiunile din sezonul rece, dar si de bolile de inima.


Totusi, pentru mii de ani puterea de vindecare a fructelor acai a fost necunoscuta in afara padurii amazoniene in care se dezvolta arborii. Padurile tropicale din intreaga lume par sa detina ingrediente  cheie pentru tratarea si prevenirea unor afectiuni de care omenirea se teme tot mai mult.


Aceste boabe cresc in partea de sus a copacilor acai din jungla amazoniana si sunt recoltate de fermierii locali, dupa care utilizate pentru a face din ele o pasta sanatoasa si nutritiva. Unii dintre acestia congeleaza o parte din fructele culese pentru a le consuma pe tot parcursul anului, mai ales ca ele nu isi pierd proprietatile nutritive in urma acestui procedeu.


Fructele acai au inceput sa fie comercializate de foarte putin timp, insa piata le ofera atat sub forma proaspata, cat si sub forma de bauturi concentrate. Ele contin vitaminele B1, B2, B3, C, E, Omega 3, Omega 6, omega 9, calciu si potasiu in cantitati impresionante.


Beneficii ale fructelor acai


Protejeaza inima


Fructele acai sunt o sursa importanta de antocianine are ajuta la prevenirea sau tratarea afectiunilor vasculare sau problemelor sanguine.  Despre antocianine se spune ca ar fi substantele care dau vinului proprietatile sanatoase. Totusi, fructele acai contin aceasta substanta intr-o concentratie mult mai mare, astfel ca rezultatele sunt mai bune si mai rapide. In plus, fructele de acai nu prezinta  niciun risc, spre deosebire de vinul rosu care are o cantitate ridicata de alcool.


Incetineste procesul de imbatranire


Fructele acai contin de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii si de doua ori mai mult decat afinele. Despre antioxidanti se stie ca sunt aliati de incredere in lupta impotriva imbatranirii. Oxidarea este un proces chimic care transfera electroni de la o anumita substanta care un agent si se manifesta atat in jurul nostru, cat si in interiorul corpului. In ciuda faptului ca oxidarea este un procedeu important pentru mentinerea echilibrului organismului, ea duce totusi la imbaranire si distrugeri ale celulelor. De exemplu, aparitia ridurilor pielii este un procedeu natural, provocat de oxidare prin intermediul radicalilor liberi (provocati de poluare, fumat, expunerea la soare etc).


Datorita cantitatii insemnate de antioxidanti continute, fructele acai impiedica formarea radicalilor liberi intr-un numar mare, dar in cantitati suficiente pentru a proteja corpul de bacterii si virusi. In acest fel, imbatranirea corpului, atat la interior cat si la exterior poate fi cu mult intarziata.


Ajuta la slabit


Fructele acai au un continut ridicate de fibre si un nivel ridicat de Omega 3, 6 si 9, fiinf eficiente in scaderea poftei de mancare, cresterea energiei si reducerea acumularii de grasimi si arderea lor in acelasi timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare