Dieta si nutritie

#dieta de slabit #cura de slabire #dieta

Dieta de slabit "Banana de dimineata"

Daca te afli printre acele persoane care sunt ferm convinse ca bananele ingrasa, a venit timpul sa descoperi faptul ca o banana contine o jumatate de gram de lipide si aproximativ 95 de calorii.


Aceasta dieta a devenit faimoasa si a starnit interes dupa ce o cantareata de opera faimoasa in Japonia a anuntat ca a slabit aproape 7 kilograme cu ajutorul ei. Dieta „Banana de dimineata” a fost analizata si apoi apreciata ca fiind una dintre dietele cu cele mai rapide rezultate.


Aceasta dieta a fost dezvoltata de medicul Hitoshi Watanabe care studiaza medicina preventiva si de sotia sa, farmacista Sumiko.


Principiul de baza


Aceasta dieta este foarte simpla, iar rezultatele obtinute par sa ii multumeasca pe cei care au incercat-o. 
In fiecare dimineata, la micul dejun se mananca doar banane si se bea apa la temperatura camerei, dupa care, la pranz si cina se poate manca aproape orice, cu cateva exceptii: inghetata, lactate, desert si alcool. Este permisa o singura gustare dulce, dupa amiaza. O conditie esentiala este sa nu se mai manance nimic dupa ora 20.00.


Cum functioneaza dieta?


Exista divese teorii si explicatii potrivit carora aceasta dieta functioneaza. Una dintre ele este aceea ca bananele dau senzatia de saturatie si in acelasi timp ofera toata energia de care o persoana are nevoie. De asemenea, consumul de banane reduce retentia de apa in organism, grabeste digerarea alimentelor si eliminarea grasimilor din organism.


Totodata, bananele sunt fructe care trec foarte repede prin sistemul digestiv si nu au timp sa fie absorbite, motiv pentru care poti manca destul de multe fara a lua in greutate.


Avantajele dietei „Banana de dimineata”


Aceasta dieta nu este una foarte drastica si nu necesita infometare . Dieta este suficient de permisiva si iti da voie sa alegi dintr-o gama larga de alimente, fara sa ai mari retineri. In plus, regimul nu te obliga la efort fizic, decat in cazul in care doresti ca rezultatele sa apara mai rapid.


Dieta „Banana de dimineata” nu este greu de urmat, astfel ca nu trebuie sa stai inchis in casa pentru a-ti prepara toata ziua diverse mancaruri speciale, ci poti manca fara grija in oras sau in vizita.


Dezavantajele dietei „Banana de dimineata”


Desi bananele sunt foarte sanatoase si hranitoare, in cantitate mare potasiul continut de acestea poate deveni toxic pentru organism.


De asemenea, lipsa lactatelor poate pune in pericol sanatatea persoanelor cu un continut scazut de calciu in oase.

Atentie: Inainte de a urma o dieta de slabit , este recomandat sa cereti sfatul medicului nutritionist !
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare