Dieta si nutritie

#hidratare #alimentatie #fructe #piele #ten

Dieta alimentara pentru o piele perfecta

O piele frumoasa, neteda si lipsita de imperfectiuni nu se obtine neaparat cu multe vizite la salonul de cosmetica si tratamente scumpe, ci cu o alimentatie potrivita si o igiena riguroasa. Totusi, alimentele pe care le consumi isi pun amprenta asupra pielii tale intr-un mod mai mult decat vizibil, asa ca acorda foarte multa atentie acestui aspect.


Iata o lista care iti infrumuseteaza pielea, care ii mentin elasticitatea, care o protejeaza de riduri si imperfectiuni.


Rosii


Rosiile au in compozitia lor un antioxidant puternic numit licopen, ingredient care ofera protectie impotriva arsurilor solare. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care au adaugat zilnic cate 5 linguri de pasta de tomate in alimentatia lor au avut cu 33% mai multa protectie impotriva razelor soarelui. In plus, licopenul reface structura pielii si ii reda acesteia fermitatea.


Mere


Merele contin si ele un antioxidant foarte bun numit quercetin. Acesta se regaseste in special in coaja fructului si are rolul de a proteja pielea impotriva bolilor cauzare de razele ultaviolete, adica impotriva cancerului de piele. Consuma zilnic cel putin un mar pentru a te bucura de o piele mai frumoasa, mai ales in zilele in care te expui la soare.


Capsuni


Capsunile sunt foarte bogate in vitamina C , un antioxidant care ajuta la producerea de colagen, adica ingredientul care mentine elasticitatea pielii si care grabeste vindecarea ranilor. Lipsa de vitamina C se manifesta prin aparitia ridurilor si prin uscarea pielii.  Vitamina C se mai regaseste de asemenea si in citrice, asa ca un pahar cu suc de lamaie, portocale, pomelo sau mandarine consumat in fiecare zi va imbunatati vizibil aspectul pielii tale.


Oua


Ouale contin luteina, un ingredient care protejeaza pielea de aparitia petelor maronii (cauzate in general de soare) si a ridurilor .Tot luteina face pielea mai moale, mai fina, mai ferma si mai hidratata, asa ca este recomandat ca din cand in cand sa consumi, la micul dejun, cate doua oua fierte.


Nuci


Nucile au in compozitia lor uleiuri care hidrateaza pielea si o mentin supla si mai tanara (pielea uscata imbatraneste mai repede).  Cu numai 14 grame de nuci servite in fiecare zi, pielea ta se va bucura de o hidratare naturala, fara sa mai fie neaparat nevoie sa aplici si o crema hidratanta decat daca intr-adevar pielea ta este foarte uscata.


Migdale


Migdalele sunt benefice pentru piele datorita continutului lor de vitamina E , adica un antioxidant puternic care protejeaza pielea de ultraviolete. Vitamina E circula prin celulele pielii si exercita aceasta protectie imediat dupa ce a fost consumata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare