Dieta si nutritie

#shot de ghimbir #ghimbir #beneficii

Cum sa prepari shoturi cu ghimbir si ananas. Are multiple beneficii pentru sanatate

 

Oamenii folosesc diferite trucuri pentru a avea mai multa energie si pentru a-si intari imunitatea. Spre exemplu, shot-urile reci cu ghimbir si ananas sunt foarte benefice pentru organismul uman. Aceasta combinatie are un gust deosebit si iata mai jos motivele pentru care ar trebui sa o incluzi in rutina ta.

Reteta pentru shoturi reci cu ghimbir si ananas

Ai nevoie de: o bucata de ghimbir proaspat, jumatate de cana de ananas proaspat sau congelat, sucul de la o jumatate de lamaie, o lingurita de miere (optional), cuburi de gheata. 

Curata ghimbirul si taie-l in bucati mici, apoi pune-l alaturi de ananas si sucul de lamaie intr-un blender. Amesteca totul foarte bine pana cand obtii o pasta omogena. Daca vrei poti adauga o lingurita de miere pentru a face amestecul mai dulce. Serveste shoturile in pahare mici si adauga cateva cuburi de gheata in fiecare.

Iata care sunt beneficiile:

In primul rand ajuta sistemul imunitar. Atat ghimbirul, cat si ananasul sunt cunoscute pentru continutul lor bogat in vitamine si antioxidanti. Consumul regulat al acestor ingrediente sustine sistemul imunitar si, de asemenea, poate ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.

Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii. Acesta contine compusi cu puternice proprietati antiinflamatorii. De asemenea, ajuta sa ai o digestie sanatoasa. Ambele ingrediente contin enzime naturale care pot stimula digestia si pot ajuta la reducerea disconfortului abdominal.

Pentru a beneficia la maxim de proprietatile acestor shoturi poti sa le consumi de dimineata, pe stomacul gol. Astfel organismul va absorbi mai eficient nutrientii si substantele benefice. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare