Dieta si nutritie

#patiserie #produse de patiserie

Consumi produse de patiserie dimineata? De ce sa NU mai faci aceasta greseala

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. In cazul in care alegi produse de patiserie, desi acestea dau senzatia de satietate si sunt absolut savuroase, nu contin nutrientii necesari organismului.

 

Prima masa a zilei trebuie sa fie bogata in fibre si proteine, iar aceastea lipsesc din produsele de patiserie. In plus, starea de satietate dureaza foarte putin.

Desi micul dejun este cea importanta masa a zilei, un studiu a arata ca doar 56% dintre persoane mananca in fiecare dimineata, iar o treime dintre acestea admit ca servesc micul dejun de maximum trei ori pe saptamana sau niciodata. 85% dintre cei care mananca micul dejun aleg sa il serveasca acasa, iar restul de 15% aleg sa manance prima masa a zilei la birou sau in drum spre birou.

Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun au declarat ca aloca inter 5 si 15 minute pentru a sta la masa si a manca in liniste. Cei mai multi mananca pe fuga sau in timp ce fac alte activitati. 

„De exemplu, daca alegi pentru prima masa a zilei carbohidrati simpli, cum ar fi produsele de patiserie, acestia nu vor furniza cantitatea de proteine necesara pentru fiecare masa.

Acest obicei te va face sa simti si mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat in proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajuta mult la controlarea apetitului.

Hidratarea nu trebuie nici ea neglijata, corpul avand nevoie si de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare