In plus, kiwi contine fibre si antioxidanti care au un puternic rol in prevenirea bolilor cardiovasculare si in promovarea sanatatii ochilor.
Beneficiile acestui fruct sunt nemarginite. Chiar si coaja fructului are proprietati terapeutice exceptionale si poate fi consumata, daca o spalam foarte bine pentru a elimina puful si daca suntem siguri ca fructul nu este tratat cu pesticide.
Totodata fructele sunt si o sursa de carbohidrati, potasiu si fibre. Semintele sunt bogate in acizi grasi omega 3.
Kiwi duce la aparitia pietrelor la rinichi
Cu toate acestea, exista si riscuri legate de consumul de kiwi. Acest fruct contine cantitatii mare de oxalati din kiwi, iar consumul exagerat favorizeaza aparitia litiazei renale.
Kiwi combate pofta de dulciuri
Fructul de Kiwi comabate pofta de dulciuri, ajuta digestia si comnate constipatia. Insa, in ciuda acestor beneficii, este esential sa fie consumat moderat.
”Trebuie precizat ca fructul de kiwi contine de 17 ori multa vitamina C, de 6 ori mai mult magneziu, de 2 ori mai mult fier decat marul si, de asemenea, contine la 100 g de pulpa - 3,4 g fibre, mai mult decat merele si prunele.
Pe acest considerent, fructul de kiwi se recomanda in orice dieta si mai ales ajuta la preventia constipatiei. La o persoana sanatoasa, care nu sufera de constipatie cronica, fructul de kiwi poate duce chiar la diaree, ca efect al cantitatii crescute de fibre pe care le contine” explica Dr. Oana Pop, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice, pentru adevarul.ro.