Dieta si nutritie

#pietre rinichi #vitamina c #kiwi

Fructul care are mai multa vitamina C decat citricele, provoaca pietre la rinichi

Vitamina C este esentiala pentru sustinerea sistemului imunitar. Desi multe persoane considera ca citreicele sunt cele care au ea mai multa vitanima C, in realitate kiwi contine mai multa vitamina C decat portocalele.

 

In plus, kiwi contine fibre si antioxidanti care au un puternic rol in prevenirea bolilor cardiovasculare si in promovarea sanatatii ochilor.

Beneficiile acestui fruct sunt nemarginite. Chiar si coaja fructului are proprietati terapeutice exceptionale si poate fi consumata, daca o spalam foarte bine pentru a elimina puful si daca suntem siguri ca fructul nu este tratat cu pesticide.

Totodata fructele sunt si o sursa de carbohidrati, potasiu si fibre. Semintele sunt bogate in acizi grasi omega 3.

Kiwi duce la aparitia pietrelor la rinichi

Cu toate acestea, exista si riscuri legate de consumul de kiwi. Acest fruct contine cantitatii mare de oxalati din kiwi, iar consumul exagerat favorizeaza aparitia litiazei renale.

Kiwi combate pofta de dulciuri

Fructul de Kiwi comabate pofta de dulciuri, ajuta digestia si comnate constipatia.  Insa, in ciuda acestor beneficii, este esential sa fie consumat moderat. 

”Trebuie precizat ca fructul de kiwi contine de 17 ori multa vitamina C, de 6 ori mai mult magneziu, de 2 ori mai mult fier decat marul si, de asemenea, contine la 100 g de pulpa -  3,4 g fibre, mai mult decat merele si prunele.

Pe acest considerent, fructul de kiwi se recomanda in orice dieta si mai ales ajuta la preventia constipatiei. La o persoana sanatoasa, care nu sufera de constipatie cronica, fructul de kiwi poate duce chiar la diaree, ca efect al cantitatii crescute de fibre pe care le contine” explica  Dr. Oana Pop, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice, pentru adevarul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare