Dieta si nutritie

#beneficii migdale #migdale

Consuma 20 de migdale zilnic, iar schimbarile din corpul tau vor fi uimitoare

Nucile sunt in general o sursa foarte buna de proteine care asigura energie constanta, insa migdalele au si beneficii suplimentare. Vei mai jos ce se intampla in corpul tau daca consumi 20 de migdale pe zi.

Potrivit nutritionistilor 20 de migdale reprezinta portia zilnica recomandata. Au 163 de calorii, 5g de proteine, 12g de grasimi nesaturate, 3g de fibre, 0,8g de zaharuri. Iata beneficiile consumului de migdale:

Reduc problemele digestive - cele 20 de migdale vor avea un efect pozitiv asupra microbiomului de la nivelul tractului intestinal, creand o bariera impotriva bacteriilor si virusilor. Vei evita astfel inflamatiile cronice, balonarea, sindromul de colon iritabil, constipatia, crampele abdominale sau toxiinfectiile alimentare.

Reduc apetitul - combinatia de proteine, fibre si grasimi oferita de migdale te ajuta sa tii sub control pofta de mancare. Astfel vei evita chipsurile sau dulciurile, iar la mesele principale nu vei consuma cantitati excesive.

Ajuta la hidratarea pielii - daca ai tenul deshidratat o portie de migdale va asigura 50% din necesarul zilnic de vitamina E. Pentru o piele catifelata nu este nevoie doar de creme si tratamente faciale, ci si de ajutor din interior.

Stimuleaza metabolismul - migdalele contin tiamina, niacina, acid folic si vitamina B6, iar studiile au demonstrat ca ele cresc ritmul de ardere a grasimilor cu 15%. Cu ajutorul lor poti avea o talie mai subtire si un corp mai tonifiat.

Reduc riscul de fracturi si mentin densitatea oaselor - 20 de migdale pe zi fortifica oasele si asigura 20% din necesarul zilnic de fosfor si magneziu. Acesti doi nutrienti actioneaza sinergic pentru a mentine densitatea osoasa. Calcul din migdale reprezinta un alt beneficiu asupra oaselor.

Protejeaza inima - migdalele reduc colesterolul „rau” de tip LDL, care poate provoca depunerea grasimilor pe peretii arterelor. Grasimile nesaturate, acizii grasi de tip Omega-3, fibrele, sterolii, arginina si vitamina E din migdale reprezinta combinatia ideala pentru a-ti proteja inima.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare