Dieta si nutritie

#dieta si nutritie #sanatate #nuci # beneficii nuci

Cele mai bune nuci pentru sanatatea ta

Nucile repezinta modul prin care natura ne arata ca lucurile bune vin in cantitati mici. Aceste alimente sunt bogate in grasimi sanatoase, proteine, vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman. Consuma zilnic o mana de nuci si vei fi mult mai sanatos.

Ai insa grija sa nu exagerezi cu nucile, deoarece contin multe calorii. Doza zilnica recomandata este de 30 de grame pe zi. De asemenea, daca esti la dieta este indicat sa nu consumi nuci cu cantitati mari de zahar sau sare. Alege sortimenele crude, fara alte adaosuri.

Pentru a beneficia de toate mineralele, vitaminele, fibrele si antioxidantii din nuci, este recomandat sa consumi cat mai multe varietati. Amestecurile de nuci, in special cele crude, sunt ideale pentru consumul zilnic. Ofera organismului nutrienti esentiali care il intaresc si il protejeaza de numeroase afectiuni.

Cele mai bune nuci pentru dieta

Toate nucile contin relativ aceeasi cantitate de calorii si consumate cu moderatie toate sunt sanatoase pentru orice dieta. Amestecul de acizi grasi omega 3, proteine si fibre este extrem de satios si te va ajuta sa iti controlezi apetitul alimentar.

Continutul cel mai redus de calorii il au insa migdalele. 23 de migdale au 160 de calorii, 14 grame de grasime si 6 grame de proteine. In top urmeaza caju si fistic. Incearca sa eviti nucile coapte in ulei si ambalate.

Cele mai bune nuci pentru inima

Nucile contin cele mai mari cantitati de acizi grasi omega 3 si acizi alfa linoleici, extrem de benefici pentru inima. Acesti acizi grasi reduc riscul de aritmii si inflamatii. De asemenea, reduc si riscul de oxidare a colesterolul din arterele de sange, in special dupa o masa copioasa.

Cele mai bune nuci pentru creier

Alunele sunt bogate in acid folic, un mineral esential pentru dezvoltarea creierului. Acidul folic protejeaza creierul si de declinul cognitiv. Pe langa acidul folic, alunele contin si alte grasimi, minerale si vitamine care imbunatatesc functionarea creierului.

Vitamina E este de asemenea prezenta in alune. 28 de alune contin 170 de calorii, 7 grame de proteine si 14 grame de grasime.

Cele mai bune nuci pentru barbati

Cremoasle nuci de Brazili contin cantitati importante de seleniu, un mineral care protejeaza de cancerul de prostata si alte afectiuni. 6 nuci de Brazilia contin 190 de calorii, 19 grame de grasime si 4 grame de proteine.

Si nucile pecan sunt de asemenea benefice pentru barbati. Contin cantitati importante de betasitosterol, un steroid natural care amelioreaza si previne cancerul de prostata.

Cele mai bune nuci pentru prevenirea imbolnavirilor

Migdalele contin mai mult calciu decat orice alte tipuri de nuci. In plus, sunt bogate in fibre si vitamina E, un antioxidant care lupta impotriva inflamatiilor periculoase si a unor afectiuni precum cancer sau declin cognitiv.

Cum sa consumi nucile

Nicile sunt ideale a fi consumate in combinatie cu sucurile sau fructele. Ajuta la incetinirea digestiei si la metabolizarea mai rapida a zaharului. Nucile pot fi presarate si in salate sau iaurturi degresate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare