Dieta si nutritie

#gustari sanatoase #nutritie #alimente sanatoase

Alimente pe care sa le ai intotdeauna in frigider

Sa mananci sanatos este mult mai usor atunci cand este intotdeauna pregatit. Este mult mai usor sa iti tii in frau poftele atunci cand in frigider ai cateva gustari sanatoase, pline de vitamine si minerale esentiale pentru organism.

Evita produsele bogate in calorii si grasimi, care iti afecteaza atat silueta, cat si sanatatea. Iata cateva gustari pe care sa le ai intotdeauna la indemana atunci cand ai pofta de ceva bun:

Lipii integrale. Majoritatea carbohidratilor din lipiile libaneze sunt complexi, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji pentru nivelul de zahar din organism. Unge lipia cu putin branza degresata si cateva felii de rosii si ai obtinut o gustare foarte sanatoasa.

Banane. Dulci si satioase, bananele sunt extrem de bogate in nutrienti importanti. Contin cantitati mari de potasiu si fibre. Cel mai bine este sa le consumi ca atare, proaspete, insa le poti consuma si cu iaurt, cereale, miere si putina scortisoara.

Oua. Bogate in proteine, ouale reprezinta cele mai complete alimente din punct de vedere nutritional. Sunt sarace in calorii si bogate in grasimi benefice pentru inima. Aceste alimente nu trebuie sa lipseasca niciodata din frigiderul tau, fie ca le consumi fierte sau in omleta, fie ca le adaugi la alte preparate.

Lapte. Este intotdeauna de mare ajutor sa ai in frigider o cutie cu lapte. Contine cantitati mari de calciu, care este un mineral esential pentru organism. Ajuta la intarirea sistemului osos si la prevenirea a numeroase afectiuni. Cand ai pofta de ceva bun, poti incalzi putin lapte pe care il amesteci cu cacao. Consumat inainte de culcare, ajuta la un somn odihnitor.

Migdale. Un pumn de migdale reprezinta o alternativa extrem de sanatoasa la alte gustari pline de grasimi si calorii. Contin cantitati mari de acizi grasi omega 3 extrem de benefici pentru inima. Pot fi consumate atat simple, cat si cu iaurt, cereale si fructe. Migdalele trebuie depozitate in spatii reci, in special in frigider, pentru a preveni oxidarea uleiurilor naturale. Uleiurile oxidate au efecte negative asupra organismului si contin radicali liberi.

Unt de arahide. Consumat cu moderatie, uleiul de arahide are o serie de beneficii pentru organism. Contine cantitati importante de grasimi mononesaturate, acid folic si vitamina B, care ajuta la regenerarea celulara.

Branza de vaci. Branza de vaci este bogata in caseina, o proteina care confera senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp. O poti consuma ca atare, dar si cu legume, fructe proaspete sau migdale. Alege sortimentele cu cantitati mici de grasime.

Ciuperci. Bogate in antioxidanti, ciupercile sunt alimente extrem de nutritive. Sunt satioase si au o aroma foarte puternica. Le poti consuma si crude, dar si in diverse preparate, alaturi de alte legume sau carne.

Mazare. Mazarea este bogata in calciu, fier si multe alte vitamine si minerale esentiale. O poti consuma simpla si fiarta, dar si alaturi de alte legume, cu ardei iuti si fulgi de migdale. Este o gustare proaspata si revigoranta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare