Dieta si nutritie

#Carmen Bruma burta # carmen bruma dieta #carmen bruma

Carmen Bruma: “Burta, riscanta pentru sanatate”

Carmen Bruma, promotoarea unui stil de viata sanatos, atrage atentia asupra riscurilor la care se expun persoanele care colacei! 

“Cea mai periculoasa grasime din corp este cea situata in zona de mijloc a corpului, adica pe abdomen si in interiorul lui printre organe, asa numita grasime viscerala. Obezitatea abdominala inseamna risc crescut de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare, infarct sau accident vascular cerebral. Circumferinta taliei nu trebuie sa fie in primul rand un standard estetic ci unul care are legatura cu sanatatea. Masurati-va constant talia cu un centimetru iar daca va apropiati de 90-92 cm la femei si 100-102 cm la barbati e cazul sa faceti ceva pentru a scapa de grasimea abdominala. Acumularea de grasime in zona abdominala se intampla cu predilectie barbatilor, femeilor la menopauza, fumatorilor, sedentarilor si persoanelor care consuma frecvent alcool si dulciuri rafinate”, explica realizatoarea tv pe blogul personal.

Printre masurile anti-burta recomandate de Carmen Bruma se numara eliminarea gustarilor dintre mese, a alcoolului, mai ales berea, dulciurile, grasimile hidrogenate, fainoasele, alcoolul, mezelurile. Ideale sunt combinatii simple, fara sosuri. De exemplu: friptura cu salata, ciuperci cu salata, legume la cuptor etc. De aseemenea, este indicat sa bem zilnic 35-40 ml de apa/kg/corp! “Un antrenament nu dureaza mai mult de 15 minute si iti va stimula organismul sa arda grasime pe tot parcursul zilei”, mai scrie Carmen Bruma pe blogul personal.

Sursa foto: carmen-bruma.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului