Dieta si nutritie

# cum sa-ti imbunatatesti memoria #suc de portocale #memorie

Beneficiul incredibil al unui pahar de suc de portocale

Doar 500 de mililitri de fresh de portocale pe zi fac minuni pentru memorie, mai ales in cazul persoanelor mai in varsta, arata un studiu recent.

O echipa de cercetatori americani de la Universitatea din Reading a cerut voluntarilor sa consume 500 ml de suc proaspat de portocale zilnic. Participantii, 24 de femei si 13 barbati cu varste cuprinse intre 60 si 81 de ani au putut observa imbunatatiri semnificiative in activitatea cerebrala. Astfel, memoria, timpul de reactie si fluenta verbala masurate la inceputul si finalul experimentului au inregistrat valori considerabil imbunatatite. Astfel, fiecare participant a primit calificativul de "functie cognitiva" imbunatatita cu 8%. Un scor remarcabil, spun oamenii de stiinta, avand in vedere ca perioada experimentala s-a limitat la mai putin de doua luni. 

Dr Daniel Lamport, unul dintre psihologii participanti la studiu, a precizat ca nu este necesar ca o persoana sa consume neaparat zilnic aceasta cantitate de suc de portocale, insa un consum constant ar imbunatati cu siguranta memoria si alte functii congnitive.

Pe de alta parte, dieticienii avertizeaza ca un consum constant de suc de portocale are consecintele sale asupra organismului, asa ca recomanda atentie in dieta. Prin urmare, chiar daca nu este consumata zilnic, aceasta cantitate de suc contine si multe zaharuri, asa ca atentie la felul in care va organizati mesele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare