Dieta si nutritie

#alimentatie #cura #dieta

Alimente care te ajuta sa te ingrasi

Este greu de crezut ca intr-o lume in care foarte multa lume cauta metode rapide de slabit, mai exista si persoane care vor sa se ingrase. Si totusi sunt anumiti oameni care nu reusesc sa ia nici macar un kilogram in plus, dintr-un motiv sau altul: sunt stresati, au diverse probleme de sanatate, nu au un program alimentar bine definit, nu fac deloc miscare sau pur si simplu nu mananca suficient de bine.


Desi poate fi o misiune dificila, nu este imposibil sa asimilezi cateva kilograme in plus pentru a avea corpul mult dorit. Insa pentru a ajunge aici, trebuie sa ai grija de alimentatia ta.


Iata cateva alimente care, consumate in mod corect, se vor  "depune" fara niciun fel de problema:


Cereale


Este foarte important ca in fiecare dimineata sa iei micul dejun si sa nu sari peste aceasta masa. Chiar daca nu esti obisnuit sa mananci dimineata, este cazul sa incepi incetul cu incetul. In mod sigur ai auzi de multe ori ca „micul dejun este cea mai importanta masa a zilei”, astfel ca nu trebuie ratata, mai ales de cei care vor sa se ingrase.


Pentru micul dejun sunt recomandate cerealele cu lapte deoarece acestea sunt bogate in glucide si proteine, astfel ca sunt un „combustibil” ideal pentru muschi. De asemenea, cerealele care se gasesc in comert sunt imbogatite cu vitamine, calciu si minerale, astfel incat sa constituie o alimentatie echilibrata si sanatoasa.


Paste


Pregatite intr-un mod cat mai sanatos, cu carne de pui, fructe de mare, legume proaspete si multe condimente, pastele reprezinta o mancare bogata in calorii, fibre alimentare , minerale (cupru, zinc, magneziu) si complexul de vitamine B. Acestea pot fi mancate la pranz sau la cina intr-o cantitate cat mai mare.


Unt de arahide


Doua lingurite de unt de arahide au un continut de 190 de kcalorii, ceea ce inseamna ca o mica gustare intre mese este suficienta pentru a obtine un numar de calorii echivalente cu cele ale unui hamburgher mare. Nu trebuie sa te sperii deoarece untul de arahide este bogat in grasimi bune pentru organism, iar in plus contine o mare cantitate de fibre.


Untul de arahide il poti manca intins pe paine sau ca atare.


Ciocolata sau crema de ciocolata


100 de grame de crema de ciocolata contine 534 de kcalorii, iar o mini ciocolata (echivalentul a 4 patratele) are in jur de 40 de calorii, asadar nu ezita sa gusti acest desert dulce, care pe langa faptul ca te ajuta sa te ingrasi, te binedispune datorita substantelor continute - zaharul si untul de cacao produc insulina, lucru care determina cresterea starii de bine dizpozitie prin marirea secretiei de serotonina  (hormon al fericirii).


Nuci


Nucile au o valoare calorica mai mare decat a carnii si sunt recunoscute pentru faptul ca ele sunt esentiale intr-o cura de ingrasat. Acestea sunt bogate in grasimi nesaturate si aduc un aport important de fibre, minerale, vitamine si proteine. Ca si untul de arahide, nucile constituie o gustare pefecta intre mese.


Avocado


Un avocado de marime medie (cel mai recomandat fruct de catre medici in curele de ingrasare) are in jur de 270 de calorii si 27 de grame de grasimi. De asemenea, fructul este bogat in lipide, care favorizeaza depunerea grasimilor. Astfel, un avocado pe zi, imediat dupa o masa copioasa, te va ajuta sa te ingrasi mai repede decat speri.


Ulei de masline


O ceasca de ulei de masline contine 1920 de kcalorii, motiv pentru care este recomandat in alimentatia persoanelor care vor sa se ingrase. Nu ezita sa il folosesti in salate pentru un plus de savoare, dar si pentru o masa sanatoasa, bogata in grasimi bune si calorii.


Slanina


O felie de slanina de porc are 115 calorii, motiv pentru care este indicata persoanelor slabe. Recomandat ar fi sa se consume de maximum doua ori pe saptamana si in cantitati moderate. Cel mai bine ar fi sa inlocuiesti mezelurile cu acest produs deoarece este lipsit de E-uri si conservanti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare