Dieta si nutritie

#alimente #energizant #fructe #legume

Alimente care iti dau energie

Daca te simti foarte obosit, lipsit de vlaga si energie, este mai mult decat evident ca ai nevoie de cateva zile de odihna, dar si de o alimentatie potrivita, care sa iti impulsioneze organismul sa fie mai activ. In lista energizantelor se afla un numar generos de alimente, pregatite sa-ti ofere vitalitate si sa iti faca zilele mai usoare, mai placute.


Incearca sa incluzi urmatoarele alimente in dieta zilnica, iar rezultatele mult asteptate vor aparea in scurt timp:


Fructe


O explozie de vitamine inseamna un bum de energie si vitalitate. Incearca sa mananci zilnic fructe, in special piersici , banane si struguri. Piersicile sunt asimilate foarte rapid de organism, ajuta la reglarea functiilor intestinale, elimina toxinele din corp, curata sangele si ofera un plus de energie.


De asemenea, strugurii au un continut ridicat de magneziu, ingredient care este implicat in procesul de transformare a glucozei din sange in energie. Cat despre banane, acestea au in componenta lor potasiu, ingredient care ajuta la mentinerea unui nivel optim de energie.


Legume


Legumele  proaspete, in special cele verzi, contin intregul complex de vitamina B , magneziu si fier, ingrediente esentiale pentru un corp care sa emane energie. Incearca sa consumi cat mai mult broccoli, sparanghel , dovlecei si spanac.


Cereale


Medicii, nutritionistii in special, recomanda cerealele la fiecare mic dejun deoarece acestea contin o cantitate ridicata de vitamina B. Aceasta vitamina este cunoscuta pentru puterea sa de a stimula functiile corpului si de a produce energie. Asadar, incearca sa mananci in fiecare dimineata cereale simple sau cu lapte, pentru a avea putere intreaga zi.


Patrunjel


Stiai ca 100 de grame de patrunjel contine mai multa vitamina C decat aceeasi cantitate de lamaie? In acelasi timp, patrunjelul are in componenta sa o cantitate imresionanta de vitamina B12. Aceste doua vitamine, consumate mai ales in combinatie, sunt extrem de benefice organismului.  Poti manca patrunjelul ca atare sau il poti prepara sub forma de infuzie.


Ciocolata


Pentru ca nu putea sa lipseasca desertul din acest „meniu”, te poti bucura de faptul ca ciocolata are ca ingrediente compusi bioactivi cum ar fi tiramina si feniletilamina, doua susbtante care ofera energie corpului. Cu doar doua patretele de ciocolata pe zi (de preferat ciocolata neagra ), te vei simti foarte dinamic.


Cafea


Multe persoane nu rezista nici macar o zi fara o ceasca de cafea aromata, insa acest lucru nu poate decat sa fie un motiv de bucurie. Cafeaua impulsioneaza cresterea ritmului metabolismului si transformarea carbohidratilor in energie. Mai mult decat atat, aceasta contine antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si a efectelor nocive produse de acestia.

Sursa foto : picoodle.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare