Dieta si nutritie

#cum sa slabesti #dieta # slabesti rapid # cura de slabire rapida # contraindicatii dieta

Alerta! Ce ti se intampla cand slabesti prea repede!

Te bucuri ca ai scapat de cele cateva kilograme in plus mai usor decat credeai, insa de fiecare data cand se intampla asta trebuie sa tii cont ca organismul tau are propriul sau ceas, asa ca, uneori, beneficiile pot fi umbrite de efectele neplacute ale pierderii in greutate. Iata la ce trebuie sa fii atenta:

1. Inima. Pierderea in greutate inseamna si pierdere de apa din organism. Insa trebuie sa tii cont ca deshidratarea da palpitatii, care, pe termen lung, pot afecta sanatatea inimii. 

2. Colesterolul. Desi poate parea ciudat, slabirea brusca de fapt afecteaza in sens negativ colesterolul. Pentru ca organismul simte ca nu mai are suficiente grasimi, ficatul le va metaboliza mai greu. 

3. Ulcerul. Lipsa unei alimentatii corespunzatoare si suficienta pentru buna functionare a organismului nu duce doar la slabirea lui (fiind privat de unele vitamine si minerale), ci afecteaza si intestinul subtire. Acesta este protejat de sucul gastric de niste celule care, atunci cand mananci mai putin, se regenereaza mult mai greu, prin urmare exista riscul aparitiei ulcerului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului