Dieta si nutritie

#renuntare carne #carne

Ai decis sa renunti la carne? Ce schimbari au loc in corpul tau

Carnea reprezinta un aliment de baza pentru foarte multe persoane. Te-ai intrebat vreodata ce se intampla in corpul tau atunci cand renunti la a mai consuma carne? Specialistii spun ca o dieta fara carne aduce multe beneficii pentru sanatate.



Specialistii de la Harvard Medical School spun ca „studiile confirma beneficiile unei diete fara carne asupra sanatatii. In prezent, o dieta bazata pe plante si legume aduce un aport nutritional suficient dar reduce si aparitia unor boli cronice.”

De asemenea, si American Dietetic Association a fost de acord cu acest aspect, concluzionand ca „dietele care exclud carnea, cum sunt cele vegetariene si vegane, daca sunt corect intocmite, aduc beneficii organismului, au un aport nutritional adecvat si pot constitui un sprijin in prevenirea si tratamentul anumitor boli.” Printre aceste boli sunt si diabetul, cancerul si bolile de inima.

Eliminarea carnii din alimentatie ajuta la reducerea sanselor de a face diabet tip 2. In Statele Unite, cel putin 40% din populatie este pre-diabetica. Mai multe studii au demonstrat ca produsele din carnea rosie, si proteina animala in general, maresc riscul aparitiei diabetului de tip 2. In cazul populatiei omnivore, acest risc este de doua ori mare decat in cazul populatiei vegane.

Tot acolo, un omnivor inmagazineaza cu 50% mai multe proteine decat are nevoie, iar cea mai mare parte a acelor proteine sunt de origine animala. Excesul de proteine este transformat in grasime si acest lucru duce la cresterea in greutate, boli cardiovasculare, diabet, inflamatii interne si cancer.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului