Dieta si nutritie

#scadere in greutate #slabire #acid linoleic #acid linoleic conjugat

Acidul linoleic conjugat: un ajutor in procesul de slabire

Greutatea corporala este un subiect dureros pentru multi dintre noi, iar lupta cu kilogramele in plus pare sa nu se mai termine. Daca te-ai saturat de diete fade si interminabile, acum ai un aliat de nadejde: acidul linoleic conjugat. Ajuta la reducerea masei de grasime, in special a grasimii abdominale, si stimuleaza metabolismul.
 

Ce este acidul linoleic conjugat


Acidul linoleic conjugat a fost descoperit accidental de o echipa de cercetatori care analizau mutantii din carnea de vita. In anul 1979, cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin au aplicat extract din carnea de vita pe pielea de soareci, care au fost apoi expusi la cancerigeni puternici. Cercetatorii au descoperit ca soarecii au suferit mai putine tumori.

Identitatea acestui anticancerigen a fost insa descoperita abia in anul 1987, de catre Micheal Pariza.

Chiar daca acidul linoleic conjugat este cunoscut in special pentru proprietatile sale anticancerigene, cercetatorii au descoperit ca acest acid reduce riscul de afectiuni cardiovasculare si lupta impotriva inflamatiilor.

Acidul linoleic conjugat este un acid gras esential, care face parte din familia acizilor grasi omega 6. Se gaseste in special in materiile grase din lapte si carne de rumegatoare, in special vita si oaie.

Acidul linoleic conjugat este util si in controlarea greutatii corporale, reduce masa de grasime si mareste masa musculara.
 

Cum actioneaza acidul linoleic conjugat


Principala functie a acidul linoleic conjugat este reglarea metabolismului grasimilor din organism prin stimulare enzimatica. Acest acid stimuleaza arderea grasimilor stocate in tesuturile adipoase si reduce activitatea lipoproteinelor responsabile de stocarea grasimilor.

Acidul linoleic conjugat favorizeaza si dezvoltarea masei musculare, pe masura ce masa de grasime este redusa.
 

Acidul linoleic conjugat si beneficiile pentru sanatate


Acidul linoleic conjugat are puternice proprietati anticancerigene si antioxidante, care ajuta la prevenirea si reducerea tumorilor canceroase.

Este mare ajutor in reducerea grasimilor, in special a grasimilor abdominale, fiind in prezent un instrument important in combaterea obezitatii. Acidul linoleic conjugat este folosit si pentru imbunatatirea circulatiei sangelui sau arteroscleroza. De asemenea, imbunatateste si sistemul imunitar.

Studi recente arata ca alimentele bogate in acid linoleic conjugat reduc riscul de cancer de colon si rect. Este util si pentru cancerul de san si pentru reducerea nivelului de colesterol.
 

Alte beneficii ale acidului linoleic conjugat:


Acidul linoleic conjugat este util si in prevenirea si tratarea:

  • cancerului de piele;
  • cancerului de plamani;
  • cancerului de stomac;
  • hipertensiunii;
  • osteoporozei;
  • rezistentei la insulina;
  • alergiilor alimentare.

 

Efecte secundare ale acidului linoleic conjugat


Acidul linoleic conjugat este sigur atunci cand este consumat din alimente bogate in acest acid sau din medicamente. In cazuri rare poate duce la efecte secundare precum deranjamente stomacale, diaree, greata si oboseala.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza sunt sfatuite sa evite acest supliment alimentar.
 

Cum sa consumi acidul linoleic conjugat


Acidul linoleic conjugat se consuma intern. Pentru a fi eficient, este indicat sa consumi 3 grame de acid linoleic conjugat pe zi sau o capsula inainte de fiecare masa, cu un pahar de apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului