Dieta si nutritie

# dieta sarbatori #cum slabesti rapid #sarbatori #dieta

7 trucuri care te vor ajuta sa scapi rapid de burtica dupa Sarbatori

Mesele imbelsugate de Sarbatori isi pun amprenta pe silueta noastra, astfel ca la inceput de an constatam ca ne-am ales cu cateva kilograme in plus, majoritatea depuse in talie si pe abdomen. Iar atunci intram in panica. Infometarea nu este o solutie!

Faptul ca te-ai ingrasat in doar cateva zile in care ai mancat fara sa mai tii cont de niciun fel de regula poate crea frustrari. Dar nu e obligatoriu sa faci ore intregi de exercitii la sala de fitness si nici sa nu mai mananci nimic. Sunt cateva trucuri pe care daca le folosesti poti scapa foarte usor de burtica pe care ai capatat-o.

Creste aportul de proteine

Cresterea consumului de proteine ​​si reducerea aportului de carbohidrati reprezinta una dintre cele mai rapide metode de a pierde grasimea din jurul taliei fara sa fie nevoie de exercitii suplimentare. Proteinele ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange si la scaderea nivelului de insulina, hormonul vinovat de stocarea grasimii in zona mediana.

Foloseste ulei de nuca de cocos

Studiile arata ca multe dintre beneficiile uleiului de nuca de cocos se datoreaza in principal cantitatii mari de trigliceride cu lant mediu. Acestea sunt usor de digerat si sunt transformate rapid in energie de catre ficat, in loc sa fie depozitate ca grasimi. Mai mult, pot stimula metabolismul organismului, ajutandu-te sa pierzi grasimea abdominala.

Elibereaza-te de stres

Indiferent daca esti suprasolicitata sau coplesita, stresul cronic poate fi un factor care contribuie la rezistenta stratului de grasime abdominala. Nivelul ridicat de cortizol, hormonul stresului, tinde sa iti creasca apetitul, pofta de mancare pentru a obtine o stare de confort, si sa iti incetineasca metabolismul, ceea ce duce la depozitarea grasimilor abdominale. Identificarea unor activitati de calmare, cum ar fi meditatia, respiratia profunda sau o baie linistitoare, te vor ajuta sa reduci stresul de zi cu zi si sa pierzi din grasimea abdominala.

Bea ceai zilnic verde

Datorita compusilor numiti catechine, ceaiul verde este bautura perfecta pentru detoxifierea organismului. Catecinele accelereaza metabolismul si ajuta ficatul sa arda grasimile. Studiile au aratat ca patru-cinci cesti de ceai verde consumate zilnic dau rezultate satisfacatoare.

Dormi mai mult

Surprinzator, o modalitate extrem de buna de a pierde grasimea din zona abdominala fara exercitii fizice este chiar somnul prelungit. Cercetarile arata ca somnul timp de sase pana la opt ore pe noapte ajuta la mentinerea sub control a nivelului de insulina si a hormonilor de stres. In plus, vei avea energia necesara pentru a arde mai mult calorii in timpul zilei.

Condimenteaza-ti mancarea

Curcumina este o componenta antiinflamatoare extrasa din turmeric. Cu cateva capsule pe zi, sau prin adaugarea condimentului picant la preparatele pe care le consumi, curcumina reduce procesele inflamatorii din corpul tau. Potrivit cercetatorilor, curcumina sustine metabolismul.

Bea multa apa

Consumul a opt pahare de apa in fiecare zi ajuta la digestia, reduce balonarea si mentine metabolismul in parametri maximi. In plus, inlocuirea bauturilor zaharoase cu apa pe parcursul zilei reprezinta o solutie rapida pentru scaderea aportului caloric, ceea ce duce la pierderea greutatii si inclusiv la diminuarea stratului adipos din jurul taliei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare