Dieta si nutritie

#gustari serviciu #gustari sanatoase #gustari

6 gustari sanatoase pe care trebuie sa le ai in permanenta in sertarul de la birou

Atunci cand esti la serviciu este important sa fii atent la ceea ce mananci pentru ca vei dori sa fii sanatos si sa faci alegerile corecte pentru corpul tau. Asadar iata cateva variante de snack-uri sanatoase pe care le poti avea la serviciu in fiecare zi:

1. Ovaz

Daca nu ai timp sa iesi in pauza de pranz sau doresti ceva extrem de rapid, poti sa te folosesti de ovazul solubil in apa. El se va transforma imediat intr-o gustare sanatoasa si plina de fibre naturale care ajuta corpul sa ramana sanatos. Este bine sa te feresti de variantele care au si alte ingrediente, pentru ca este posibil sa contina si mult zahar sau alte elemente care iti pot afecta silueta si sanatatea.

2. Fructe uscate

Fructele uscate au de multe ori o reputatie care nu este bine vazuta din cauza aportului mare de zahar. Insa ele sunt bune pentru sanatate daca sunt consumate de la brandurile care nu adauga indulcitori si se bazeaza doar pe zaharul pe care il contine fructa in sine. Trebuie sa consumi o portie mai mica de fructe uscate decat varianta lor normala. De exemplu, poti manca o portie mica de stafide vs. o portie de strugure mare.

3. Nuci

Nucile au multi nutrienti pozitivi pentru sanatatea corpului uman. Ele au grasimi bune pentru organism si sunt apreciate de catre nutritionisti in cantitati limitate. S-a descoperit ca persoanele supraponderale au mai multe kilograme daca nu consuma nuci in dieta lor normala. Asadar sunt recomandate in cantitatea potrivita si vor adauga un plus de sanatate persoanei care le prefera.

4. Unt de arahide

Daca nu iti place sa consumi nucile sau arahidele in modul lor clasic, atunci te poti bucura de gust intr-o varianta care este pe placul oricui. Poti sa mananci unt de arahide simplu sau in combinatii diverse. O varianta sanatoasa este de unt de arahide pe felii de mar.

5. Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este un desert sanatos pentru momentele in care simti ca ai avea nevoie de un pic de energie in plus. Asadar ai posibilitatea de a pune mici bucatele de ciocolata neagra in sertarul de la birou si sa te bucuri de ea oricand doresti ceva dulce. Ea este mult mai satioasa decat variata ei cu lapte si cu mult zahar si te vei simti imediat bine.

6. Batoanele de cereale

Batoanele de cereale sunt din nou o varianta sanatoasa si dulce, care iti da satisfactie si care te face sa simti ca ai mancat gustos si sanatos. Ele contin multe fibre si in functie de compozitie si amestec, poti sa gasesti variante cu fructe uscate, nuci sau alte elemente si ingrediente care sa te bucure. Poti sa cauti si variantele care au mai putine calorii. Acelea au de obicei mai putine ingrediente si mai putin zahar sau chiar indulcitori artificiali, pentru a putea sa fie consumate de catre un anumit tip de client ce doreste sanatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului