Dieta si nutritie

#imbatranire #energie #goji #fructe goji

5 lucruri interesante despre fructele goji

Mici si rosii, fructele goji sunt printre cele mai puternic antioxidante fructe din intreaga lume. Acestea sunt considerate a fi super fructe si despre ele se spune ca ar avea puterea de a contribui activ la tratarea cancerului.

Fructele goji au invadat America si Europa abia in urma cu numai cativa ani, iar de atunci au inceput sa devina din ce in ce mai populare.

Acestea se gasesc in comert mai mult sub forma de sucuri sau fructe confiate.

Descopera mai multe informatii despre fructele goji.
 

Fructele goji nu sunt recent descoperite


Desi ele au inceput sa fie comercizalizate in Europa de foarte putina vreme, fructele goji sunt in realitate foarte vechi. Acestea sunt originare din China si Himalaya, unde sunt cultivate si consumate de mii de ani. In Asia fructele goji reprezinta baza pentru numeroase remedii traditionale.
 

Sunt bogate in nutrienti


Daca antioxidantii si vitaminele ar putea fi vazute, fructele goji ar fi cu adevarat impresionante datorita continutului lor. Acestea contin beta-caroten, vitaminele C, B1, B2, luteina si licopen . Expertii sunt de parere ca persoanele care consuma zilnic cate o portie de 100 de grame de fructe goji reusesc sa acumuleze toate vitaminele si mineralele necesare pentru ziua respectiva.
 

Consumul regulat de goji stimuleaza energia


Fructele goji sunt benefice pentru cresterea nivelului de energie din organism. In acelasi timp acestea sunt responsabile de performantele sportive ale atletilor, motiv pentru care medicii le recomanda sportivilor de performanta sa consume zilnic aceste fructe miraculoase.
 

Ajuta la slabit


De curand fructele goji au fost testate ca si agent anti-obezitate, iar rezultatele au fost pozitive. Se pare ca aceste alimente sunt responsabile de un indice glicemic scazut si scad pofta de mancare. Dincolo de acest aspect, fructele goji promoveaza dezvoltarea masei musculare si topirea grasimilor. Astfel vei avea un corp tonifiat si lipsit de grasimi.
 

Au proprietati anti-imbatranire


Fructele goji sunt foarte hranitoare, iar in acelasi timp au grija de frumusetea pielii tale datorita continutului de anti-oxindanti care lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare