Alimentele cu frunze verzi, printre care salata, patrunjelul sau spanac, sunt foarte sanatoase pentru organismul tau. Acestea contin minerale si vitamine pe care corpul tau nu le poate produce singur. Astfel, cu cat consumi mai multe alimente cu frunze verzi, cu atat vei fi mai protejat de probleme de sanatate.
Salate
Fa-ti o salata formata din frunze de spanac, frunze de salata verde si cateva frunze de ceapa verde. Te vei bucura de un mix delicios, mai ales daca vei adauga o lingurita de otet balsamic si putin busuioc uscat. Cel mai important ingredient de aici este spanacul, care contine o cantitate foarte mare de fier, fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic si antioxidanti.
Sandwichuri
Din sandwichurile tale nu trebuie niciodata sa lipseasca una-doua frunze de salata verde care contin hormoni natural estrogeni, fibre, vitaminele A, B6 si alte elemente care te ajuta sa te simti mai bine, sa scapi de stres, dar mai ales sa ai un stomac care functioneaza corect.
Asadar, alaturi de sunca de praga si o felie de rosie sau cascaval, o frunza sau doua de salata verde, vor da mai mult gust si un plus de vitamine sandwichului tau.
Rulouri
Intr-o frunza de spanac impatureste o felie de cascaval si o crema formata din ou si branza. La final, prinde ruloul de spanac cu ajutorul unei scobitori. Fie ca pregatesti acest preparat ca gustare pentru tine sau ai nevoie de o mancare rapida pentru invitatii tai, vei rasfata papilele gustatile ale tuturor cu o mancare delicioasa si sanatoasa.
Piure sau supa crema
Varianta prin care poti consuma cea mai mare cantitate de frunze verzi este prepararea unei supe creme sau a unui piure. In acest fel vei reusi sa prepari o mancare delicioasa si foarte sanatoasa, in numai 20 de minute. Pune la fiert doi cartofi, o rosie, un morcov si aproximativ 20 - 30 de frunze de spanac. Fierbe toate ingredientele timp de 20 de minute, scurge excesul de apa, iar apoi amesteca-le pe toate intr-un blender. Adauga sare si condimente si bucura-te de o gustare delicioasa, alaturi de o portie de crutoane.