Spanac
Desi poate parea ireal, dupa momentul prepararii termice, spanacul are un aport mai mare de fier. In plus, organismul absoarbe mai usor vitamina A, E si zincul continute de aceasta leguma. Asadar, spre deosebire de alte legume, este mai bine sa consumi spanacul preparat termic, decat crud.
Ciuperci
Ciupercile crude, contin toxine. Chiar daca sunt bune consumate in salate, este indicat sa consumi aceste legume preparate termic (la abur sau la cuptor, ori chiar fripte) decat crude.
Morcovi
Morcovii sunt excelenti in salate, sau consumati ca atare, insa in momentul prepararii termice beta-carotenul devine mult mai usor de absorbit sub forma de vitamina A la nivelul intestinului.
Rosii
In momentul in care rosiile sunt preparate termic, peretii celulari din pulpa sunt distrusi. Ramane in schimb licopenul, un antioxidant benefic organismului, care este mult mai usor asimilat astfel, decat prin consumul de rosii crude.