Dieta si nutritie

#consum legume #alimentatie #legume

4 legume pe care este mai bine sa le prepari termic decat sa le consumi crude

Stim cu totii ca legumele sunt sursa noastra de energie zilnica si ca sunt cele mai sanatoase alimente. Daca ti-ai propus sa mananci mai sanatos nu este necesar sa consumi doar legume crude. Mai mult, unele dintre acestea sunt mai sanatoase daca sunt conumate dupa ce au fost preparate termic.

 

Spanac

Desi poate parea ireal, dupa momentul prepararii termice, spanacul are un aport mai mare de fier. In plus, organismul absoarbe mai usor vitamina A, E si zincul continute de aceasta leguma. Asadar, spre deosebire de alte legume, este mai bine sa consumi spanacul preparat termic, decat crud.

Ciuperci

Ciupercile crude, contin toxine. Chiar daca sunt bune consumate in salate, este indicat sa consumi aceste legume preparate termic (la abur sau la cuptor, ori chiar fripte) decat crude.

Morcovi

Morcovii sunt excelenti in salate, sau consumati ca atare, insa in momentul prepararii termice beta-carotenul devine mult mai usor de absorbit sub forma de vitamina A la nivelul intestinului.

Rosii

In momentul in care rosiile sunt preparate termic, peretii celulari din pulpa sunt distrusi. Ramane in schimb licopenul, un antioxidant benefic organismului, care este mult mai usor asimilat astfel, decat prin consumul de rosii crude.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare