Dieta si nutritie

#slabit #personalitate #slabit rapid #eliminare kilograme #cum slabesc

4 cai de a-ti folosi personalitatea pentru a scapa definitiv de kilogramele in plus

Indiferent daca esti o fire mai degraba retrasa, sufletul petrecerii, plin de viata, matinal sau pasare de noapte, trebuie sa stii ca trasaturile personalitatii tale au o influenta mai mare decat iti imaginai asupra greutatii tale si a abilitatii de a scapa de kilogramele in plus. Pentru a-ti folosi personalitatea in avantajul tau, iata cateva trasaturi si felul in care le poti gestiona pentru a slabi eficient!

1. Cum slabesti daca esti impulsiv

Un studiu realizat in 1972 a impartit lumea in doua categorii de persoane: cele care au rabdare si au in vedere fericirea viitoare, si cele impulsive. Cercetarea a fost realizata asupra unor copii care au fost pusi in fata urmatoarei alegeri: puteau sa manance o bezea de indata sau sa mai astepte 15 minute, la finele carora primeau doua bezele.

S-a dovedit ca prichindeii care au ales varianta nr. 2 au avut, mai tarziu, rezultate mai bune la scoala. Iar aceasta capacitate de a amana satisfactia are un impact pozitiv si asupra scaderii in greutate, persoanele cu acest atribut reusind cu mai multa usurinta sa mentina o greutate optima.

Dar ce te faci daca esti impulsiv? In acest caz, scapa de tentatiile din jur, aruncand toate alimentele periculoase (junk food etc.) din casa si umplandu-ti frigiderul si dulapurile din bucatarie cu hrana sanatoasa si prietenoasa cu silueta ta.

2. Cum slabesti daca esti constiincios

Daca esti o persoana pe care ceilalti se pot baza, mereu la timp la intalniri si foarte responsabila, cel mai probabil nu intampini probleme majore cand vine vorba despre scaderea in greutate, dat fiind faptul ca esti perfect capabila sa creezi un plan de bataie si sa te tii de el.

Ce te-ar putea da pe tine peste cap? Faptul ca un regim alimentar bazat pe un plan bine pus la punct te-ar putea face sa te gandesti non-stop la mancare (cand, ce si cum sa mananci), situatie deloc favorabila siluetei tale.

Cum procedezi, in acest caz? Contureaza un plan de actiune care sa nu fie orientat asupra scaderii in greutate, ci asupra adoptarii unui stil de viata activ, sanatos. De pilda, in loc sa iti iei copiii cu masina de la scoala, alege sa faceti impreuna o plimbare pana acasa.

3. Cum slabesti daca esti tacut si retras

Persoanele introvertite, care prefera sa stea in casa si sa citeasca in loc sa iasa intr-un club, ar putea avea un avantaj, comparativ cu persoanele extrovertite, cand vine vorba despre slabit.

"Introvertitii au un stil mai precaut, mai putin impulsiv care ii ajuta sa evalueze mai rational alegerile pe care le fac", este de parere Heidi Hanna, autoarea cartii "The Sharp Solution: A Brain-Based Approach for Optimal Performance".

Cu alte cuvinte, persoanele introvertite poseda adesea un cumul de calitati care le ajuta sa se tina de regulile unui stil de viata sanatos, spre deosebire de cele extrovertite, care isi controleaza mai greu impulsurile.

4. Cum slabesti daca esti o pasare de noapte

Functionezi mai bine dupa lasarea intunericului? S-ar putea ca silueta ta sa abia de suferit! Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca persoanele care stau treze pana la 4 dimineata consuma, pana la aceasta ora, in medie 550 de calorii - deci, 550 de calorii in plus fata de aceia care se culca la ore obisnuite!

Cum slabesti, in acest caz? Daca nu iti poti schimba programul de somn (varianta ideala), cel putin alege sa rontai pana dimineata gustari sanatoase (fructe, legume).

Sursa foto: bewareofdrugs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare